peter harryson

Peter Harrysons utseendeförändring – nya bilderna visar

Peter Harryson

För drygt fyra år sedan drabbades den populära programledaren Peter Harryson av en allvarlig blodförgiftning och var nära att dö.
Idag mår han bra och har genomgått en stor utseendeförändring.
Se bilderna här!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kylig stämning uppstår i Benjamin's – Petter Stordalen ryter ifrån
0:50

Efter reklamen: Kylig stämning uppstår i Benjamin's – Petter Stordalen ryter ifrån

(0:50)

Slå på ljud

Peter Harryson, 75, slog igenom riktigt stort hos svenska folket när han tillsammans med Robert Wells och Anders Berglund programledde det populära musikunderhållningsprogrammet Så ska det låta.

Men redan innan succén i Så ska det låta hade han ett imponerande cv i form av anställning på Dramaten, medverkan i Hedebyborna och Rederiet – för att bara nämna några. En minst sagt spektakulär karriär.

Peter Harrysons besked om framtiden

På senare år har Peter tagit ett steg tillbaka från tv-rutan, 2005 lämnade han Så ska det låta för att återgå till teaterscenen och när Pandemin slog till gjorde Peter ett antal streamade föreställningar. Men i en ny intervju med Aftonbladet berättar han att han inte jobbar så värst mycket idag.

– Jag glömdes bort under pandemin och sedan har det varit svårt att komma tillbaka. Nu är det en helvetes massa nya, unga människor. Men det är så livet är, säger han till tidningen.

Vidare fortsätter han berätta om framtiden och att han tror att han gjort sin sista roll.

– Ja, det tror jag. Det skulle jag vilja för den sista bra rollen jag gjorde var Edgard i ”Dödsdansen”. Det var ett värdigt avslut på en så kallad karriär.

Men trots det känner han sig inte riktigt färdig med arbetslivet och det finns fortfarande saker som han skulle vilja göra.

– Jag tycker inte att jag är färdig. Men jag upptäcker att jag inte orkar längre eller klarar av det. Jag skulle däremot gärna vilja sjunga och jobba lite med Bengt Magnusson som är min gitarrist. Vi försöker få ihop något nytt program. Sedan får vi se vad som händer med det och om det är någon som vill ha oss.

Och hans drömmar har sannerligen besannats. Nyligen kom den glädjande nyheten om att Så ska det låta-trion ska återförenas. När Robert Wells bjuder in Peter och Anders Berglund till sitt stora Rhapsody In Rocks 25-års jubileum i Dalhalla.

Peter Harrysons utseendeförändring – efter tuffa sjukdomstiden

Men det har inte varit helt lätt för Peter under de senaste åren, han har länge kämpat med sin hälsa. Vid ett tillfälle var det så illa ställt att hjärtat stannade – då var han mer eller mindre död.

Det var för ungefär fyra år sedan som Peter fick köras akut till sjukhuset med en blodförgiftning i benet. När han anlänt till sjukhuset gav hans hjärta upp och stannade. I sista sekund lyckades läkaren mot alla odds rädda hans liv. Sedan följde 15 veckor inlagd på sjukhuset.

Under tiden gick han ner nästan 60 kilo och i samband med det försvann hans diabetes.

– Innan dess vägde jag 148 kilo och sedan gick jag ner till 85 kilo. Jag gjorde inget mer än att sluta äta, jag fick ju allt via dropp. Det är helt fel sätt och banta på och inget som rekommenderas. Men det funkade och jag blev också av med min diabetes. Det är jätteskönt, säger Peter till Aftonbladet och fortsätter berätta att han fortfarande håller vikten:

– Jag äter mycket mindre och på bestämde tider. Förr i världen kunde jag sitta och vräka i mig massa mat klockan elva på kvällen. Men jag kunde inte äta innan en föreställning och vara däst på scenen. Nu äter jag en god lunch och sedan får det vara bra.

Peter Harrysons utseendeförändring – har gått ner 60 kilo

JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet

Peter Harryson i februari 2023

Adam Ihse/TT

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Adam Ihse/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN