Peter Harryson om flytten – tvingades sälja huset: ”Så synd”

Peter Harrysson

Peter Harrysons liv förändrades radikalt när han drabbades av sjukdom.
Han och hustrun Charlotte Kuylenstierna tvingades sälja sitt kära hus ute på en ö och flyttade in till stan.
Nu berättar han om det nya livet som minst sagt är annorlunda.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här spelar Robert Wells nya låten ”A Misty Morning” - se klippet här
0:60

Efter reklamen: Här spelar Robert Wells nya låten ”A Misty Morning” - se klippet här

(0:60)

Slå på ljud

Peter Harryson, 74, kom att bli en riktig favorit hos tv-tittarna när han tillsammans med Robert Wells och Anders Berglund programledde det populära programmet Så ska det låta.

Idag har Peter lagt sin långa karriär som skådespelare och programledare på hyllan och lever som pensionär tillsammans med sin hustru Charlotte Kuylenstierna.

Men livet för makarna förändrades radikalt till följd av tuffa hälsoproblem som Peter drabbades av för drygt tre år sedan. Han fördes in akut till sjukhus efter en kraftig blodförgiftning som nästan kostade honom livet.

Idag är han så gott som återställd men han känner av sin ålder och har problem med balansen.

– Jag är 75 år om två månader och då får man ta de skavanker som är. Vad man än gör så hänger de kvar. Jag kan gå, men jag går med käpp och det funkar. Det är inte benet så mycket, utan balansen, berättar Peter för Hänt.

Tvingades sälja huset – flyttade in till stan

Peter och hustrun Charlotte var bosatta ute på en ö i närheten av Tjörn och stormtrivdes. Villan hade de haft i sina ägor i nästan 20 år men till följd av sjukdomen som Peter drabbades av tvingades de sälja huset.

– Tyvärr kunde vi inte bo kvar, det är så backigt så jag kan inte gå där ute längre. Det var synd, berättade Peter i en tidigare intervju.

De tog istället sitt pick och pack och flyttade in till en lägenhet i Göteborg där de nu är bosatta – och omställningen är minst sagt påtaglig om man jämför med livet ute på ön.

– Det var annorlunda, efter 20 år på en ö och sen komma in till en större kommun, berättar Peter och fortsätter:

– Hos oss händer det ingenting. Men vi kan gå på konserthuset och Lotta går på dansföreställningar och sådär. Så det finns ju tillgängligt allting iallafall.

Peter Harryson om livet efter pensionen: ”Händelselöst

Sedan Peter la karriären på hyllan så har livet tagit en helt ny vändning och det är lugnare än vad det någonsin varit tidigare – något som gör honom uttråkad.

– Jag skulle gärna vilja ha någonting att göra men jag har inte det. Det är ett ganska tråkigt och händelselöst liv, men det är skönt det också. Jag har så lite att göra.

Hans förhoppning är att han ska försöka hitta en hobby och bli nyfiken på något igen.

– Jag försöker laga lite mat och dona hemma, det är det jag försöker göra. Jag ska försöka ta upp nånting igen, och få lite nyfikenhet tillbaka till nånting.

FOTO: Tommy Holl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN