TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Pernilla Wahlgrens karriär stoppad – beslutet för Oliver Ingrossos skull

30 jan, 2021 
Pernilla Wahlgren och Oliver ingrosso
Foto: TT
Ett stort beslut skulle fattas för Pernilla Wahlgrens framtida karriär.
Nu berättar hon om hur sonen Oliver Ingrosso påverkade möjligheten – och kom att bli anledningen till att det aldrig skedde.
Annons
Pernilla Wahlgrens ex-pojkvänner genom tidernaBrand logo
Pernilla Wahlgrens ex-pojkvänner genom tiderna

Pernilla Wahlgren, 53, kommer från en riktig kändisfamilj. Med föräldrar som Christina Schollin och Hans Wahlgren introducerades hon tidigt för nöjesbranschen. Likadant blev det för hennes egna barn. Idag är sonen Benjamin Ingrosso en av Sveriges populäraste artister och Bianca Ingrosso en av landets hetaste tv-profiler och influencers.

Pernilla Wahlgrens karriärbeslut för sonen Oliver Ingrossos skull

Familjen har dessutom sitt alldeles egna reality-program Wahlgrens värld som redan från start gått strålande. Just nu är den nionde säsongen aktuell och intresset för familjen verkar minst sagt inte dalat än.

Om vi backar bandet så var det med låten Piccadilly Circus som Pernillas stora genombrott kom. Efter succén i Melodifestivalen 1985 var Pernillas karriär i full gång. Hon uppträdde här och där och gav sig även iväg till England. I en intervju med Damernas värld berättar nu Pernilla om vad som stoppade henne från den internationella karriären.

Annons

– Den blev väldigt kort. Jag skulle bli producenterna Stock Aitken Watermans nya stjärna, hade kontrakt och allt. Men jag satte stopp för det själv, jag var blyg, hämmad och ensam – det kändes inte bra. Dessutom blev jag gravid med mitt första barn, Oliver, samtidigt som de hittade Kylie Minogue. Så jag fattade ett beslut och jag är inte ledsen att det inte hände, säger Pernilla.

Verkliga känslorna över beslutet idag

Oliver Ingrosso är idag 31 år gammal och det enda av Pernillas barn som valt att leva ett liv utanför rampljuset. Men att sonens födsel kom i vägen för karriären är inget som Pernilla ångrar. När hon får frågan om hon aldrig tänker på att hon kunde haft Kylie Minogues karriär så är svaret givet.

– Nej, titta på hennes liv i dag: hon har fortfarande inga barn. Om du har en stor karriär som ung är det svårt att prioritera barn och familj – och det gjorde jag.

Annons