allsång på skansen

Pernilla Wahlgrens ersättare – veckor innan premiären av Allsång på skansen

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren har en ersättare förberedd.
Det bekräftar SVT nu i ett mejl till Hänt – veckor innan premiären.
”Alltid en plan B”, skriver de.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ola Forssmeds besked om framtiden: ”Kanske blir något med Pernilla”
0:24

Efter reklamen: Ola Forssmeds besked om framtiden: ”Kanske blir något med Pernilla”

(0:24)

Slå på ljud

Pernilla Wahlgren, 55, kom att bli Sanna Nielsens, 38, ersättare efter avhoppet som programledare för Allsång på Skansen.

Det var i höstas som SVT släppte nyheten om vem som skulle komma att vara den som skulle leda sommarens tisdagar på Sollidenscenen. Vid tidpunkten berättade Pernilla om känslorna över att fått uppdraget som de flesta bara får drömma om.

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig.

Pernilla Wahlgrens hemliga ersättare – SVT bekräftar

Sanna Nielsen beskrev ofta Allsång på Skansen som det allra roligaste sommarjobbet. Men uppdraget kommer också med mycket arbete, hela sommaren lång. Så vad händer egentligen om Pernilla skulle bli plötsligt sjuk en tisdag? Jo, nu avslöjar SVT att hon har en ersättre.

”Vid eventuella sjukdomsfall så finns det alltid en plan B men hur den ser ut är inget som vi kommunicerar ut”, skriver Haida Jamshidi, projektledare för Allsång på Skansen i ett mejl till Hänt.

Inom några veckor ska Pernilla göra debut som programledare och någon som känner sig taggad inför Pernillas entré är vännen Ola Forssmed, 49. I en tidigare intervju med Hänt berättade Ola om tankarna kring att se Pernilla i just det här formatet.

– Jag tror att hon kommer att göra en annan sorts programlederi än vad vi är vana vid, vilket jag ser fram emot. Jag tycker Allsångs-ledarna över lag har varit bra och roliga, det handlar ju om att driva en historia framåt. Men Pernilla till skillnad från andra, eller kanske med viss jämförelse med Lasse Berghagen, är en större personlighet på något vis som också kommer att komma fram. Hennes styrka är det goda humöret och spontanitet, det är hennes absolut största styrka och det tror jag vi kommer få se mycket av.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN