LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgrens avslöjande om Allsången – dystra beskedet

11 jun, 2023 
Frida Eklöf
Pernilla Wahlgrens avslöjande om Allsång på Skansen
Premiären för Allsång på Skansen närmar sig med stormsteg.
I podcasten Wahlgren & Wistam avslöjar Pernilla Wahlgren dock ett dystrare besked.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Melina Criborn om Pernilla Wahlgren som allsångsledare: "Hade ingen aning”Brand logo
Melina Criborn om Pernilla Wahlgren som allsångsledare: "Hade ingen aning”

Allsång på Skansen har sänts i Sverige sedan 1979 och har genom åren blivit ett folkkärt tv-program. Under åtta tisdagar i juni, juli och augusti direktsänds allsången vid Sollidsscenen på Skansen i Stockholm.

Nytt för i år är att Sanna Nielsen, 38, inte är programledare utan ersätts av Pernilla Wahlgren, 55. Och den 27 juni är det dags för Pernilla att äntligen inta Allsångs-scenen.

Pernilla Wahlgrens avslöjande om Allsången i Norge: ”Slutat göra den”

Till vardags har Pernilla många bollar i luften, bland annat spelar hon in reality-programmet Wahlgrens värld titt som tätt och varje vecka får vi höra hennes ljuva stämma i podcasten Wahlgren & Wistam som hon har tillsammans med vännen Sofia Wistam, 47.

I podden pratar vännerna om allt mellan himmel och jord, och på senaste har det blivit mycket snack om den stundande allsången. I duons senaste avsnitt avslöjar nämligen Pernilla ett och annat om vårt grannlands allsång, nämligen norska Allsång på gränsen.

Annons

Det visar sig att programmet slutat sändas.

– Jag pratade med nån om Allsång på gränsen, Norges motsvarighet, och den har aldrig blivit riktigt lika populär så de har till och med slutat att göra den. Medan Allsång på Skansen verkligen har varit en tradition i så många år och folk vallfärdar. Så jag får verkligen hoppas att de inte slutar med det nu när jag kommer, säger Pernilla till Sofia.

SVT:s krav på Pernilla Wahlgren inför premiären av Allsång på Skansen

Men det prestigefyllda uppdraget kommer inte utan krav, något som innebär att Pernilla måste anpassa sit liv ordentligt. Det är nämligen som så att Pernilla gör många kommersiella samarbeten i både podcasten och på Instagram. Men det är det slut med nu, vilket är ett krav från SVT:s håll. Hon får närmare bestämt inte göra något kommersiellt samarbete varken före eller efter själva programledaruppdraget.

”Som programledare på SVT har Pernilla Wahlgren en karensperiod för kommersiella arbeten. Den gäller fyra veckor före premiären och två veckor efter sista sändningen. I övrigt finns inga speciella regler”, har Haida Jamshidi, projektledare för Allsång på Skansen skrivit i ett mejl till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons