Kritiken mot Pernilla Wahlgren – en månad innan Allsång på Skansen

31 maj, 2023 
https://image.hant.se/Jonna-Lawaets-byline.png.jpg?imageId=9007046&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Jonna Lawaetz
Pernilla Wahlgren
Uppladdningen inför Allsång på Skansen med Pernilla Wahlgren vid rodret är total.
Men det råder delade åsikter om henne som allsångsledare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Petter Stordalen visar upp enorma lyxhuset – Pernilla Wahlgrens starka reaktion
Petter Stordalen visar upp enorma lyxhuset – Pernilla Wahlgrens starka reaktion

Nedräkningen till Sveriges största allsång har börjat på allvar. Om mindre än en månad är det äntligen dags för premiären av Allsång på Skansen. Nytt för i år är att den folkkära sångerskan och tv-profilen Pernilla Wahlgren, 55, tar över det prestigefulla uppdraget som allsångs-ledare på Sollidenscenen.

Det var efter att Sanna Nielsen, 38, valde att hoppa av uppdraget förra sommaren som Pernilla fick frågan om att ta över. Det blev ett självklart ja som nu har börjat ladda upp inför premiären den 27 juni.

SVT:s krav på Pernilla Wahlgren inför premiären

Men uppdraget kommer med en hel del krav och Pernilla måste anpassa sitt liv ordentligt. Utöver hennes tv-program och föreställningar driver Pernilla en populär podcast, Wahlgren och Wistam, tillsammans med nära vännen och kollegan Sofia Wistam. Hon jobbar även aktivt med sin Instagram, där hon har över 786 000 följare.

Annons

Både i podcasten och på Instagram gör Pernilla många kommersiella samarbeten. Vilket hon i samband med Allsången måste sluta med, enligt SVT:s krav. Något som sträcker sig både före och efter själva programledaruppdraget.

”Som programledare på SVT har Pernilla Wahlgren en karensperiod för kommersiella arbeten. Den gäller fyra veckor före premiären och två veckor efter sista sändningen. I övrigt finns inga speciella regler”, har Haida Jamshidi, projektledare för Allsång på Skansen skrivit i ett mejl till Hänt.

Kritiken mot Pernilla Wahlgren inför Allsång på Skansen

Annons

Nyligen publicerade SVT en video på sin Facebook-sida där Pernilla står på Sollidenscenen och peppar inför premiären.

– Här står jag på Skansen och längtar efter sommarens Allsång på Skansen. Att det ska dra igång och att jag ska få leda det. Jag hoppas att ni kommer och att vi får det jättekul. Sjunga, skratta och kanske fälla en tår. Vem vet. Jag längtar, hoppas ni också gör det. Vi ses snart, säger Pernilla i videon.

Men det verkar vara blandade åsikter om Pernilla som programledare. I kommentarsfältet är det flera tittare som riktar kritik mot valet av allsångsledare.

"Så fel med Pernilla som programledare. Vi är så trötta på denna familj överallt, alltid", skriver en.

"Nej tack. Det räcker nu. Inte mer Wahlgrens för min del. Tyvärr, för jag har alltid tittat på Allsången, men Pernilla, nej tack.", skriver en annan.

"Då kan man inte titta på det. Har fått nog av alla program med Wahlgrens", kommenterar en tredje.

Annons

Men det är även en hel del som ser fram emot att se Pernilla på scenen.

"Med tanke på hur skojig du är Pernilla så lär det här bli toppen! Jag ser fram emot premiären!", kommenterar en tittare.

"Du är sååå bra, ska verkligen njuta. Lycka till, bästa DU.", hälsar en annan.

"Ser framemot detta. Pernilla sprider så mycket glädje. Blir på gott humör när hon är på tv", skriver en tredje.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons