LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT:s hårda krav på Pernilla Wahlgren för att få leda Allsången: ”Fyra veckor”

29 maj, 2023 
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren ska leda Allsång på Skansen i år.
Nu berättar SVT för Hänt om kraven de har satt på henne för att hon ska få leda programmet, de har nämligen bestämt en karensperiod.
”Den gäller fyra veckor före premiären och två veckor efter sista sändningen”, skriver Haida Jamshidi, projektledare för Allsång på Skansen i ett mejl till Hänt
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Perrelli om att ta över Allsång på SkansenBrand logo
Charlotte Perrelli om att ta över Allsång på Skansen

Inom några veckor ska Pernilla Wahlgren, 55, kliva upp på Sollidenscenen och leda Allsång på Skansen för första gången.

Det var efter att Sanna Nielsen, 38, valde att hoppa av uppdraget, förra sommaren som Pernilla plötsligt fick frågan. Det blev ett självklart ja från Pernilla som nu har börjat ladda upp inför premiären.

Reglerna Pernilla Wahlgren måste följa för att få leda Allsång på Skansen: ”Karenstid”

Inför Pernillas nya arbete har hon fått anpassa sitt liv ordentligt. Pernilla som vanligtvis gör många kommersiella samarbeten på sina sociala medier har nu fått tydliga direktiv från SVT gällande vad hon får göra och inte under veckorna hon leder Allsång på Skansen. Kraven visar sig även gälla både före och efter säsongen.

Annons

Hur ser det ut med Pernillas andra arbeten, får Pernilla göra kommersiella samarbeten samtidigt som hon programleder Allsång på Skansen?

”Som programledare på SVT har Pernilla Wahlgren en karensperiod för kommersiella arbeten. Den gäller fyra veckor före premiären och två veckor efter sista sändningen. I övrigt finns inga speciella regler”, skriver Haida Jamshidi, projektledare för Allsång på Skansen i ett mejl till Hänt.

Måns Zelmerlöws samtal med Pernilla Wahlgren inför uppdraget

Hur Allsång på Skansen med Pernilla blir återstår att se men hennes Masked Singer-kollega Måns Zelmerlöw, 36, har tidigare berättat för Hänt att hon har sökt tips hos honom. Måns var nämligen programledare för Allsången mellan 2011 till 2013.

– Pernilla har frågat om jag har några tips och så men hon är så van vid de där situationerna så, sa då Måns till Hänt.

Vidare berättade Måns att han tyckte SVT gjort ett riktigt bra val med att erbjuda Pernilla att vara programledare för programmet. Måns tror nämligen att Pernilla har det i sig.

Allsång på Skansen har premiär tisdag 27:e juni på SVT och SVT play.

FOTO: TT

Annons