Pernilla Wahlgrens ärliga ord om missfallet – berättar om svåra tiden efter

Pernilla Wahlgren

När Pernilla Wahlgren var tillsammans med ex-pojkvännen Joachim Lennholm drabbades hon av ett missfall. I Wahlgren & Wistam berättar hon nu om den tuffa tiden och skammen hon kände efter det tunga beskedet.
– Kände mig som världens mest misslyckade människa, säger hon.

Idag har Pernilla Wahlgren barnen Bianca Ingrosso, Oliver Ingrosso, Benjamin Ingrosso och Theo Wahlgren, men att hon har fått så många barn är något hon inte tar för givet.

När hon och tidigare pojkvännen Joachim Lennholm försökte få barn drabbades hon nämligen av ett missfall. I podcasten Wahlgren & Wistam berättar hon nu om hur hon påverkades av det tunga beskedet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Carina Berg om nya tv-serien Var fan är storken?

I slutet av poddavsnittet bestämmer sig Pernilla och Sofia Wistam för att ringa upp Carina Berg, och under samtalet kommer de in på Carinas nya tv-serie Var fan är storken?. I serien får man följa flera par som kämpar med att få barn, och om det är någon som vet hur den resan är så är det Carina.

LÄS MER: KÄRLEK Rickard visar upp lyckan med hustrun Giselle

Carina och hennes man Erik Berg kämpade nämligen länge innan de lyckades bli gravida, och under samtalet berättar hon hur känns att nu dela med sig av den tuffa resan till hela svenska folket.

– Det har varit lika läskigt som fantastiskt att göra det, säger hon.

Pernillas nya ord om missfallet – berättar om den stora skammen

Och Carinas ord får Pernilla att dela med sig av sin upplevelse.

– När jag träffade Theos pappa så var jag äldre och vi ville ha barn. Han var mycket yngre än vad jag var och så blev jag gravid och jag hade aldrig fått ett missfall i hela mitt liv. Men så åkte vi in till sjukhuset i vecka 14 för att få titta på ultraljudet igen och sen få komma hem och berätta för barnen efteråt, men så säger läkaren att "jag är ledsen, men hjärtat slår inte”, berättar hon innan hon fortsätter:

– Jag kände mig som världens mest misslyckade människa. Jag skämdes så mycket. Så sen när jag fick tid för att sövas ner så ville jag inte ens ha med mig Jocke. Jag kände att "här skaffar han sig en äldre tjej och så kan jag inte ens ge honom ett barn".

Och Carina kan känna igen sig i skammen.

– Självpiskeriet är så enormt i en sån här situation. Och de som är med i programmet pratar väldigt mycket om den här skulden de känner, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Emilio Ingrosso om kampen när han lämnade Bianca: ”Fick dra bort henne”

LÄS OCKSÅ: Nanne Grönvalls hemliga kamp med barnen – ville hoppa av Sound of Music

Senaste nytt