Per Morbergs mystiska tystnad – frånvaron från sociala medier

29 jan, 2021 
Per Morberg
Per Morberg är skådespelaren och stjärnkocken som har varit en uppskattad profil i många år.
Men på senaste tiden har det varit tyst från kocken.
Annons
Svenska kändisar som dejtade innan de blev kända
Svenska kändisar som dejtade innan de blev kända

Per Morberg är skådespelaren som blev känd för svenska folket efter att ha gjort ett flertal stora roller i film och tv. Han är bland annat känd för sina roller i Rederiet, flertalet Beck-filmer och succéfilmen Så som i himmelen. Men på senare tid har Per breddat sitt cv ytterligare.

Förutom att skådespela har han nämligen också gjort sig känd som tv-kock, där han bland annat har det egna matlagningsprogrammet Vad blir det för mat?. Programmet har minst sagt gjort succé och efter ett flertal kokböcker därefter är Per numera en given matlagningsprofil på svenska scenen.

Därför skådespelar han inte längre

När Per var med i Anders Öfvergårds program Anders knackar på avslöjade han däremot att han mycket hellre skulle vilja ägna sig åt att skådespela än att laga mat. Men trots det har det ändå blivit så att han lägger ner mer tid på att vara tv-kock istället för att göra ytterligare ett par filmer.

Annons

– Jag har valt det här och det har ju gått skitbra, men jag vill ju spela teater. Och så när jag väl får rollerna så gör jag dem inte, för jag är för lat. Det är det ärliga svaret, förklarar han i programmet.

Men att han anser att han är lat är inte den enda anledningen till att det har blivit som det blivit. Även pengarna har spelat in i beslutet.

– Man väljer stålarna före konsten. Det har jag gjort och då känner jag mig ibland lortig, erkänner han.

Pers mystiska tystnad

På Instagram har Per nästan 100 000 följare och ofta brukar han dela med sig av både bilder och videos från sin vardag. Bland hans flöde kan man se allt ifrån naturbilder till videos från hans egna kök blandat med djur och familj och vänner. Men på senaste tiden har det varit tyst från kocken.

Senaste gången han laddade upp ett inlägg på Instagram var nämligen på julafton. Iklädd en julig tröja stod han då framför julgranen och pratade om året som varit samtidigt som önskade alla sina följare en fin jul. I kommentarsfältet är det över 100 personer som har svarat på Pers inlägg, men nu undrar vi varför det har ekat ovanligt tyst från kocken på senaste tiden.

Annons
Annons