LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Per Morberg avslöjar sanningen: Därför har jag slutat som skådespelare

29 jan, 2018 
Per Morberg har inte bara ägnat sig åt att laga mat i tv-rutan, han har även skådespelat i en rad olika roller. Men nu förklarar han varför han lagt skådespelarekarriären på hyllan, trots att han brinner för det.
Annons

Tv-kocken Per Morberg, 57, har inte bara lagat mat i olika program i tv-rutan. Han har även gjort en del teater och skådespel. Vi har bland annat sett honom i roller i serier som ”Hem till Midgård” och ”Wallander”. Men nu var det många år sedan han anammade en roll.

I kväll är han med i ”Anders knackar på” där tv-snickaren Anders Öfvergård, 50, gästar kända svenskar för att fixa och trixa i deras hem. I programmet avslöjar Per Morberg att han hellre ägnar sig åt att skådespela, än att vara ”mathora”, som han själv uttrycker det.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Du kan inte begära att jag som har gått scenskolan, jobbat på Dramaten, haft den ena rollen efter den andra, att jag ska tycka att det är jättekul att ställa mig och tjafsa i format-tv. Det måste du ju begripa att det inte är sexigt för mig, säger han i programmet.

Men trots det resonemanget har han sina anledningar till varför han valt att fokusera på att laga mat i tv istället för att klättra inom skådespelet.

Annons

– Jag har valt det här och det har ju gått skitbra, men jag vill ju spela teater. Och så när jag väl får rollerna så gör jag dem inte, för jag är för lat. Det är det ärliga svaret, fortsätter Per Morberg.

Men det handlar inte bara om att han är lat. När det väl kommit till kritan har han valt det som han kommer att tjäna mest pengar på.

– Man väljer stålarna före konsten. Det har jag gjort och då känner jag mig ibland lortig.

Foto: IBL

Annons