Per Morberg om äktenskapet: "Jättekomplicerat att leva i tvåsamhet"

Per Morberg har varit gift med hustrun Inese i över 30 år. Nu delar han med sig av både fina och tuffa stunder ur förhållandet.

Tv-kocken och skådisen Per Morberg, 57, lever sedan drygt 30 år, tillsammans med hustrun Inese, 63. Och genom åren har förhållandet kantats av både drama och passion, mycket kärlek och ett ständigt ifrågasättande.

För en tid sedan spelade paret in en radiodokumentär om hur de lever tillsammans – “Scener ur ett annat äktenskap – Inese och Per Morberg” i P1, och har sedan dess hyllats unisont för sin öppenhet kring detta.

–Det är jättekomplicerat att leva i tvåsamhet, och speciellt under så många år, det är inte lätt. Och att ha glädje och kärlek kvar, det är jätteknepigt. Det är svårt att göra det, säger Per Morberg i “Malou efter 10”.

Paret både jobbar och lever tillsammans. Och ute på parets gemensamma gård i Tullgarn har de, även om de ibland sover tillsammans, separata sovrum.

– Det finns en attraktion, och det tror jag är själva grogrunden om man ska vara tillsammans så länge, säger han i programmet.

Läs också: “Vi har skilda sovrum”

Paret har döttrarna JaninaLizaAlidaMolly och Astrid, och Per hyllar ofta sin fru som en fantastisk kvinna.

–Can’t live with her, can’t live without her, har han tidigare sagt.

Per Morberg och Inese Morberg.

Per Morberg med familj.

Inese Morberg och Per Morberg på boklanseringen av ”Regissören” där Per spelar rollen som kriminalpsykologen Björn Fors både i bok och film.

Foto: IBL