Per Morberg tillbaka i rutan efter pausen – därför tackade han ja

08 nov, 2022 
Per Morberg på Youtube
Tittarna har länge uttryckt att de saknar Per Mobergs program Vad blir det för mat?.
Nu kan vi återigen se den folkkära skådisen laga mat i rutan – men den här gången i ett helt annat format!
Annons
Alida Morberg om dottern Oonas glädje över att bli storasyster
Alida Morberg om dottern Oonas glädje över att bli storasyster

Per Morberg, 62, är en av våra mest älskade skådespelare. Han har inte bara synts i välkända filmer och serier, utan har även dykt upp i ett flertal matlagningsprogram. 2007 drog Vad blir det för mat? igång på TV4, vilket Per fortsatte jobba med i tio år därefter. Sedan programmet la ner har tittarna vädjat om att han borde återuppta det omåttligt populära tv-formatet, som alltså går ut på att Per rakt upp och ner lagar mat i sitt kök.

Mellan 2011 och 2013 var Per en av jurymedlemmarna i TV4:s Sveriges mästerkock. Då hade han uppdraget ihop med Leif Mannerström, 82, och Markus Aujalay, 51.

Per Morbergs familj – hustrun Inese och fem döttrar

Per har inte bara ett rikt liv när det kommer till karriär och framgång. Han är också omringad av kärlek och familj i form av en fru, barn och barnbarn! Skådisen är sedan över 40 år tillbaka tillsammans med Inese Morberg, 68.

Annons

I Vad blir det för mat? har tittarna få se en glimt av Inese, men annars håller hon sig ifrån rampljuset. Per Morberg har tidigare berättat om detta i en intervju med Nöjeslivet.

– ”Kan inte Inese vara med?” Nej, det kan hon inte. Hon var där ett litet ögonblick. Hon är hemlig, förklarade han då.

Inese och Per Morberg har fem barn ihop, döttrarna Janina, Liza Minou, Alida, Molly Morberg och Astrid.

Per Morberg dyker upp i rutan igen efter långa pausen

Som tidigare nämnt har familjen då och då synts till i Pers matlagningsprogram. Men sedan det försvann från tablån för flera år sedan har samtliga medlemmar i Morberg-familjen blivit allt mer anonyma.

Men nu dyker Per Morberg upp i rutan igen! Det är i Mauri Hermundssons, 27, senaste video på Youtube som skådisen dyker upp. Han har nämligen fått i uppgift att laga mat för 100 kronor, till skillnad från konkurrenterna Jocke och Jonna Lundell samt Henrik Nyblom som får 1000 kronor, respektive 10 000 kronor, till sitt förfogande.

Mauri Hermundsson och Per Morberg
Mauri Hermundsson och Per Morberg lagar mat ihop.

Hur kommer det sig att Per valde att tacka ja till att ställa upp i en video på Mauris Youtube-kanal Uppdrag mat? Jo, han tycker helt enkelt att Mauri Hermundsson verkar vara en trevlig typ!

Annons

– Du har ju hört av dig till mig för flera år sedan. Men så till slut tittade jag på dig och jag tyckte att du var så rar, säger han.

I videon håller sig Per Morberg såklart inte till Mauris regler utan lagar en riktig festmåltid för tusentals kronor.

FOTO: Youtube

Annons