LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför syns inte Per Morbergs fru Inese – sanningen efter alla år

06 dec, 2021 
Johanna Alm
Per Morberg och Inese
Per Morberg har varit gift med sin fru Inese i över 30 år!
Trots att Per är en stor tv-profil och en offentlig person så är det sällan man ser Inese på offentliga tillställningar.
Nu berättar Per om hustruns beslut att hålla sig utanför rampljuset.
Annons
Här vinner Jacob Holmström Kockarnas kamp 2021Brand logo
Här vinner Jacob Holmström Kockarnas kamp 2021

Per Morberg, 61, har synts till i tv-rutan i många år. Dels som skådespelare i bland andra Rederiet och Beck, men även som en av medlemmarna i den populära juryn i Sveriges mästerkock.

Per har även haft det egna tv-programmet Vad blir det för mat? på TV4 i många år. På sitt cv har han också en hel hög bästsäljande kokböcker.

Privat är Per Morberg en riktig familjefar. Tillsammans med frun Inese, 67, har han fem barn, bonusdottern Janina och så döttrarna Liza, Alida, Molly och Astrid.

Per har varit gift med sin kärlek i över 30 år och trots att han är en offentlig person så syns Inese väldigt sällan. Nu berättar Per sanningen om sin frus frånvaro.

Därför tackade Per Morberg nej till rollen som Ica-Stig

Per har på senare år satsat mer på matlagningskarriären än skådespeleriet, men faktum är att när Per var med i Anders Öfvergårds program Anders knackar på avslöjade han att fick han själv bestämma hade han helst skådespelat än att laga mat.

Annons

– Jag har valt det här och det har ju gått skitbra, men jag vill ju spela teater. Och så när jag väl får rollerna så gör jag dem inte, för jag är för lat, sa han i programmet och fortsatte förklara att det är för att han tjänar mer pengar på matlagningen än skådelandet.

– Man väljer stålarna före konsten. Det har jag gjort och då känner jag mig ibland lortig, sa han då.

I podcasten Framgångspodden med Alexander Pärleros berättade Per tidigare i år att han fick frågan att ta över som Ica-Stig innan Loa Falkman fick rollen:

– Det är många kampanjer som jag har tackat nej, från Ica-Stig till bearnaisesåser genom åren kan jag tala om, sa han då och fortsatte:

– Jag fick jag långt innan Loa Falkman, eller det var jag som fick den då men jag bad väl om något hutlöst. Det var inte för jag var för fin för att göra det utan för att ska man göra en sån sak så ska man ha sinnessjukt bra betalt.

Summan som Per Morberg begärde nämner han dock inte.

Annons

Därför syns inte Per Morbergs fru Inese i rampljuset

Per och frun Inese har känt varandra i över 40 år och även fast vi ofta ser Per i tv-rutan så syns sällan frun till.

När det kommer till att ta plats i offentligheten väljer Inese nämligen att överlåta det helt och hållet till sin man.

Malou von Sivers, som är programledare för TV4:s program Malou efter tio, har länge velat intervjua paret tillsammans, något hon uttryckt önskan om många gånger, enligt Nöjeslivet.

– ”Kan inte Inese vara med?” Nej, det kan hon inte. Hon var där ett litet ögonblick. Hon är hemlig. Hon är värre än Garbo. Hej älskling. Tänk på mig idag, jag gör det, sa Per Morberg då.

FOTO: Expressen/TT, Malou efter tio/TV4 Play

Annons