Lasse Kronérs ilska efter David Hellenius ord i Hellenius hörna

Lasse Kronér och David Hellenius

I det tionde avsnittet av Hellenius hörna har David Hellenius bjudit in Lasse Kronér som firar trettio år som programledare.
Detta firas med att David visar upp ett gammalt klipp på Lasse, något som får honom att ilskna till ordentligt.
5 saker du vill veta om Lasse Kronér
Slå på ljud

I kvällens program av Hellenius hörna är det skådespelaren Edvin Ryding, programledaren Lasse Kronér och artisten Linnea Henriksson som är på plats i studion.

Och som vanligt är det ett fullspäckat program som står på agendan med skratt, djupgående samtal och sång.

Programmet har en lång historia som sträcker sig många år tillbaka. Det första avsnittet sändes nämligen redan 2010 – och sedan dess har det rullat på varje år.

Tittarnas ilska mot TV4 efter händelsen i Hellenius hörna

För drygt två veckor sedan var det Lasse Berghagen, Peter Jöback och skådespelerskan Gizem Erdogan, känd från bland annat SVT-serierna Kalifat och Tunna blå linjen, som gästade ”hörnan”.

I programmet sjöng Lasse Berghagen Stockholm i mitt hjärta och mitt i sången klev Sanna Nielsen in i programmet och stämde in i Berghagens sång.

Men mitt under Lasse och Sannas framträdande bröt TV4 för reklam – något som rörde upp enorma känslor hos tv-tittarna.

Såå bra medverkande, men VARFÖR bryter ni med reklam när Sanna kommer in och sjunger med Lasse, så otroligt fult. Bara pengar som styr i denna kanal, oförskämt mot Lasse o Sanna”, skrev en tittare på kanalens Facebooksida.

Lasse Kronérs ilska efter David Hellenius ord i Hellenius hörna

Och i veckans program var det alltså bland annat Lasse Kronér som fick ta plats i soffan och det bjöds på både glada och bittra miner under intervjun.

Samtalet inleds med att David Hellenius frågar Lasse varför Göteborgs-vitsar är så underhållande, varpå Lasse svarar att han inte tycker sådana vitsar är roliga utan att det bara är Stockholmare som har fått för sig det.

Sedan går samtalet över till att de pratar om Lasses långa karriär som programledare.

David har då grävt långt bak i arkivet och avslöjar ett pinsamt ögonblick i Lasses karriär.

– Man kan ju tro att du slog igenom som programledare 1991 i programmet Musikjägarna men du var faktiskt medverkande i ett helt annat program, vet du vilket jag tänker på?, frågar han varpå Lasse svarar att han inte minns.

David frågar då om det är något han försöker undanhålla varpå Lasse svarar:

– Nu är detta lite jobbigt. Det här får du absolut inte visa.

Det hela slutar med att David visar upp ett klipp från år 1989 där Lasse var programledare för ett program där de sjöng gamla musikallåtar och Lasse brister ut i ett skamset skratt.

LÄS OCKSÅ: Idol–Erik-Elias avslöjar verkliga relationen till Lana Sulhav

LÄS OCKSÅ: Därför har inte Mirka Norrström bloggat på länge – nu berättar hon

FOTO: Hellenius hörna/TV4 Play

FRÅN FÖRSTASIDAN