LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Per Morberg lägger ner karriären – beslutet om att inte synas mer

27 maj, 2024 
Per Morberg är känd för massa saker, men trots det är det nog många som förknippar honom med matlagningsprogrammet Vad blir det för mat?.
Men nu har han lagt ner den karriären.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Per Morberg om att arbeta tillsammans med familjenBrand logo
Per Morberg om att arbeta tillsammans med familjen

Per Morberg, 63, är skådespelare, kock och programledare. 2007 dök han upp i rutan med ett eget tv-program – nämligen Vad blir det för mat?.

I programmet fick tittaren följa med hem till Pers kök och förutom gäster och vänner, kunde man även se skymtar av familjen.

Per har varit gift med hustrun Inese Bergs Morberg i över 30 år, och tillsammans har de fem döttrar ihopJanina Bergs, Liza Minou Morberg, Alida Morberg, Molly Morberg och Astrid Morberg.

Flera av döttrarna har gått i sin pappas fotspår inom skådespeleri och nu står det även klart att Astrid följt efter. Hon är nämligen klar för den nya säsongen av Strandhotellet på Viaplay.

Astrid Morberg om sin pappas mat-intresse

Men att gå i pappas fotspår när det gäller matlagning har Astrid inte gjort, även om hon verkligen har smaksinnet.

Annons

Lagar du mycket mat själv?

– Nej det gör jag inte. Men jag vet liksom hur det ska smaka, jag vet hur jag vill ha det. Bortskämd med bra mat liksom. Jag brukar kanske laga mat om jag har kompisar över, men annars brukar jag bara göra något snabbt, säger Astrid till Hänt och fortsätter:

– Jag flyttade hemifrån så himla tidigt så jag har alltid gjort snabba enkla maträtter, som banan pannkakor och pasta.

Per Morberg lägger ner tv-programmet: ”Klar nu”

Ända fram tills 2017 höll Per Morberg på med matprogrammet Vad blir det för mat? och sedan dess har det fortsatt gå på repris då och då.

– Han är jättebra på att laga mat, verkligen duktig, konstaterar Astrid för Hänt.

– Nej det är ju klart nu. Jag tror att han tycker att det är över nu. Det har ju varit så himla länge. Jag tror att de gjorde repriser i typ tio år eller någonting, alltså hur länge som helst. Så jag tror han känner sig ganska klar nu. Men han kör ju kokböcker och så.

FOTO: Johan Jeppsson/TT

Annons