Därför lämnade Per Morberg succén Vad blir det för mat?: ”Orkade inte”

Per Morberg.

Per Morberg valde att lämna Vad blir det för mat? efter 15 år.
Nu bryter han tystnaden om beslutet.
– Jag orkade helt enkelt inte, säger Per Morberg.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Per Morberg om att arbeta tillsammans med familjen
0:39

Efter reklamen: Per Morberg om att arbeta tillsammans med familjen

(0:39)

Slå på ljud

Per Morberg, 62, är skådespelare, kock och programledare. 2007 dök han upp i rutan med ett eget tv-program – nämligen Vad blir det för mat?. I programmet fick tittaren följa med hem till Pers kök och förutom gäster och vänner, kunde man även se skymtar av familjen.

Per har varit gift med hustrun Inese Bergs Morberg i över 30 år, och tillsammans har de fem döttrar ihopJanina Bergs, Liza Minou Morberg, Alida Morberg, Molly Morberg och Astrid Morberg.

Därför slutade Per Morberg i Vad blir det för mat?

Men efter 15 år valde han plötsligt att lämna programmet. När han nu gästar podcasten Brottarbröder med Martin Lidberg och Jimmy Lidberg, avslöjar han orsaken till sitt försvinnande, något som Expressen tidigare rapporterat om.

Han förklarar att han under den perioden hade många projekt att hålla koll på och kände att det blev överväldigande i slutändan.

– Jag hade för mycket att göra under en för lång tid. Jag orkade helt enkelt inte hålla på att göra både långfilm, bygga hus i Västindien, göra ”Mästerkockarna” och sen göra mina egna program, säger Per i podden och fortsätter:

– Jag hade så jävla många järn i elden. Jag har en otrolig kapacitet. Och får grejer gjort.

Hustrun Inese, kunde ofta synas till i programmet. Nu berättar Per att hon hade en stor roll även bakom kulisserna. Per förklarar att hon bidrog mycket med ideér och att programmet var helt improviserat.

– Jag hittade på alla recept och alla, alla situationerna. Det finns inte ett ord skrivet i ett enda program. Aldrig, berättar profilen.

Per Morberg bryter tystnaden efter långa frånvaron

Per Morberg hade lyst med sin frånvaro. Han delade en Youtube-video i höstas men förutom det hade det ekat tomt kring tv-kocken. Nyligen valde han dock att träda fram igen. Han delade en bild på sin Instagram och skrev:

Ny bok på g!

Sedan tidigare har kocken släppt hela tio olika böcker som bland annat Morberg: Grogg, drinkar och cocktails och Morberg grillar.

Och nu kommer alltså hans elfte bok.

FOTO: CORNELIA NORDSTRÖM/XP/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN