Per Morberg bryter tystnaden efter långa pausen – mystiska tystnaden

17 mar, 2021 
Per Morberg.
Per Morberg har gjort succé i tv-rutan genom åren som skådespelare och kock.
Men under den senaste tiden har det varit väldigt tyst från tv-profilens håll.
Nu dyker han plötsligt upp igen på sociala medier – till fanens glädje.
Annons
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Skådespelaren Per Morberg, 60, är ett känt ansikte för svenska folket och har gjort ett flertal stora roller i film och tv. Han är bland annat känd för sina roller i Rederiet, flertalet Beck-filmer och succéfilmen Så som i himmelen.

Men Per Morberg är inte endast skådespelare – han har nämligen flera strängar på sin lyra. Förutom att skådespela har han nämligen också gjort sig känd som tv-kock, där han bland annat har det egna matlagningsprogrammet Vad blir det för mat?. Programmet har minst sagt gjort succé och efter ett flertal kokböcker därefter är han numera en given matlagningsprofil på svenska scenen. Per Morberg har varit domare i det populära TV4-programmet Sveriges mästerkock tillsammans med Leif Mannerström och Markus Aujalay.

Per Morbergs förklaring bakom beslutet

Måste Per Morberg välja så kommer ändå skådespeleriet på första plats – något han valde att berätta när han gästade Anders Öfvergårds program Anders knackar på. Då avslöjade han att han mycket hellre skulle vilja ägna sig åt att skådespela än att laga mat. Men trots det har det ändå blivit så att han lägger ner mer tid på att vara tv-kock istället för att göra ytterligare ett par filmer.

Annons

– Jag har valt det här och det har ju gått skitbra, men jag vill ju spela teater. Och så när jag väl får rollerna så gör jag dem inte, för jag är för lat. Det är det ärliga svaret, förklarar han i programmet.

Men även pengarna har spelat in i valet av karriär har Per Morberg berättat.

– Man väljer stålarna före konsten. Det har jag gjort och då känner jag mig ibland lortig, erkänner han.

Per Morbergs plötsliga återkomst – följarnas glädje

Precis som många andra har Per Morberg synts till en hel del på sociala medier, själv har han nästan 100 000 följare på Instagram. Där brukar han ofta dela med sig av både bilder och videos från sin vardag. Bland hans flöde kan man se allt ifrån naturbilder till videos från hans egna kök blandat med djur, familj och vänner. Men på senaste tiden har det varit tyst från kocken.

Under den senaste tiden har det dock varit ovanligt tyst från hans håll och den senaste gången han valde att lägga upp en bild var i början av februari. Men nu väljer han plötsligt att ge ifrån sig ett nytt livstecken på Instagram – och kommer även med ett tips till följarna.

Annons

Per Morberg har nämligen laddad upp en ny video på sig själv där han lagar inkokt lax med skarpsås och tipsar nu följarna om att själva testa rätten.

– Det är inte någon riktig vår, men det här brukar jag göra på våren, säger han i klippet och visar upp ett stort fat med lax, grönsaker och ägg.

Och följarna verkar verkligen uppskatta stjärnkockens återkomst.

”Roligt se dig igen”, skriver en följare i kommentarsfältet.

”Saknar någon i rutan som dänger en fet köttbit i bänken, kom tillbaka”, skriver en annan.

FOTO: Instagram/Karin Törnblom/TT

Annons