Per Holknekts relation till ex-frun idag efter omtalade skilsmässan

Per Holknekt, Linda Holknekt och Lena Philipsson

Per Holknekt har genomgått två skilsmässor i sitt liv.
Nu avslöjar han hur relationen till ex-frun egentligen är idag.
– Nu förstår jag vinsten i det, säger Per i podcasten Fundamentalt.
7 saker du vill veta om Lena Philipsson
1:08

Efter reklamen: 7 saker du vill veta om Lena Philipsson

(1:08)

Slå på ljud

Föreläsaren och Odd Molly-grundaren Per Holknekt, 61, var gift med artisten Lena Philipsson, 56, mellan 2010 och 2012. Skilsmässan kom att bli en omskriven historia då Lena avslöjade på Facebook att Per hade varit otrogen mot henne. Härom året berättade Per att han och Lena inte haft någon kontakt sedan skilsmässan.

Äktenskapet med Linda Holknekt

Kärleken dök däremot upp igen i Pers liv, år 2018 gifte han sig med Linda Holknekt, 46. Per och Linda reste till i Los Angeles, USA, för att bli äkta makar och några månader senare föddes dottern Carla, 4.

Casper Janebrinks lycka efter skilsmässan – hon är kvinnan på bilden

Efter återfall med alkoholen begärde Linda skilsmässa somamren 2020, detta har Per tidigare berättat i Hedman & Hedén – en beroendepodd, som drivs av Magnus Hedman och Nemo Hedén.

– Bolag som föll, familjen började gå på knä. Jag sa till min familj när 63:e mailet av 63 möjliga kom med mail-rubriken "avbokning" och jag förstod att det återstående av 2020 var borta. Då kände jag den här högljudda svarta korpen på min ena axel började bli väldigt väldigt närgången. Jag sa till min familj att jag skjutsar er till landet sen åker jag in till stan, så får jag bryta ihop i fred när ni inte ser mig. Jag hade då ingen som helst plan på att ta ett återfall men det hade mitt undermedvetna.

Per började dricka igen och Linda skickade en skilsmässoansökan men när poddavsnittet sedan släpptes förklarade Per däremot att makarna hade återförenats.

6 snabba med Kajsa Ernst

Förändrade relationen med ex-frun Linda Holknekt

Idag däremot är Per och Linda skilda. I ett nytt avsnitt av podcasten Fundamentalt berättar nu Per att ex-makarna istället har en fin vänskap till varandra.

– Jag beslutade mig för att jag bara ska tala väl om min dotters mamma, vem jag än talar med. Om det så är med mitt barn, mormor, kompisar eller media. Nu förstår jag vinsten i det för nu har Linda blivit min absolut bästa kompis. Vi lever i en vänskapsrelation som inte har det tunga vi skapade i vår kärleksrelation, säger Per i podcasten.

Per är idag nykter och fokuserar nu mycket på sitt eget mående. På kärleksfronten har han kommit till en insikt.

– Det har gått lite över ett år sedan flyttlasset kom och flyttade ut. Jag har levt ensam nu i 13 månader och de första tre, fyra, var fruktansvärda. Man sprang och bekräftelsedejtade för att man ville se om någon fortfarande ville ha en, säger Per Holknekt och fortsätter:

– Nu är jag ihop med mig själv och den relationen tänker jag får hålla ett tag.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT/Karin Törnblom/TT/David Herngren/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN