LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför begärde Linda Holknekt skilsmässa efter åren med Per Holknekt

18 nov, 2020 
Per Holknekt och ex-frun Linda
Foto: TT/Instagram
Linda Holknekt bekräftade i somras att hon och Per Holknekt skulle skiljas.
Nu avslöjar Per för första gången varför Linda tog beslutet – samt att makarna idag återigen är tillsammans.
– Bitarna började falla ganska hårt, säger Per i Hedman & Hedén – en beroendepodd.
Annons
Fem snabba med Mats Thomsson från Bonde söker fruBrand logo
Fem snabba med Mats Thomsson från Bonde söker fru

Odd Molly-grundaren Per Holknekt, 60, var tidigare gift med artisten Lena Philipsson, 54. Mellan 2010 och 2012 hade det forna paret ett äktenskap men när skilsmässan blev offentlig blev den ordentligt omskriven, då Lena avslöjade att Per hade varit otrogen mot henne.

Per och Linda Holknekt hade en skilsmässa på tal år 2020

Per fann sedan kärleken på på nytt, år 2018 gifte han sig med Linda Holknekt, 44. Det var i ett inlägg på Instagram som han avslöjade att han och Linda rest till i Los Angeles, USA, för att bli äkta makar. Fem månader innan dess blev paret föräldrar till dottern Carla, 2.

Men under sommaren 2020 bekräftade att Linda att paret skulle skiljas. Enligt Expressen hade Linda bekräftat uppbrottet i ett meddelande till tidningen.

Eftersom vi har barn tillsammans, som jag alltid prioriterar och sätter främst, kan jag inte säga något i dagsläget”, skrev hon då till Expressen.

Per Holknekts nya avslöjande om varför Linda ville skiljas

Några ytterligare kommentarer kring skilsmässan valde de tidigare makarna att hålla för sig själva – fram tills nu. När Per gästar podcasten Hedman & Hedén – en beroendepodd, som drivs av Magnus Hedman och Nemo Hedén, väljer han att bryta tystnaden. Avsnittet, som handlar om att ta ett återfall, kommer snabbt att halka in på anledningen till varför Linda begärde skilsmässa.

Annons

– Vi som bär på beroendesjukdomar är bra på att identifiera självömkan. Vi hittar våra skäl till att tycka synd om oss själva och att alla andra kommer säkert att förstå, säger Per Holknekt i podcasten och fortsätter:

– Covid-19 kom med tusentals skäls till mig och många andra till att tycka lite extra synd om oss själva. Och jag föll dit, ganska hårt. I ett paket av förluster skulle jag säga.

”Min högst förståndiga hustru begärde skilsmässa”

Pandemin påverkade Per mer än vad han hade kunnat ana, mejlen som regnade in fick de mörka känslorna att ta över.

– Bolag som föll, familjen började gå på knä. Jag sa till min familj när 63:e mailet av 63 möjliga kom med mail-rubriken "avbokning" och jag förstod att det återstående av 2020 var borta. Då kände jag den här högljudda svarta korpen på min ena axel började bli väldigt väldigt närgången. Jag sa till min familj att jag skjutsar er till landet sen åker jag in till stan, så får jag bryta ihop i fred när ni inte ser mig. Jag hade då ingen som helst plan på att ta ett återfall men det hade mitt undermedvetna, säger han.

Annons

Per begav sig sedan till en pizzeria där han tog ett återfall.

– Alla kommer att förstå om jag tar en öl till min pizza. Så tog jag den och det är ingen hemlighet, säger Per.

I samband med detta tog Linda det stora beslutet att lämna Per.

– Där vid lag så föll mycket mer med det. Det landade i att min högst förståndiga hustru begärde skilsmässa väldigt tidigt och bitarna började falla ganska hårt, väldigt fort, säger Per och fortsätter:

– Det har varit ett hårt år.

Per Holknekt och Linda Holknekt har hittat tillbaka till varandra

Per och Linda har sedan dess hittat tillbaka till varandra. Idag är de fortsatt gifta och skilsmässoansökan har dragits tillbaka.

– Den är reparerad. Skilsmässoansökan drogs tillbaka ganska ögonaböj. Jag är ganska dedikerad just nu. Jag är på en plats där jag vill vara och jag har inte råd att gambla bort den. Jag blev någon att ha igen.

Per Holknekt har även förklarat att hustruns beslut kom att bli ett stort uppvaknande för honom.

Annons