Per Holknekt om relationen till Lena Philipsson efter otroheten

Lena Philipsson och Per Holknekt skilde sig efter att den senare varit otrogen.
Nu berättar Per om sin relation till Lena idag.
– Ett jävla yrväder, säger han i podcasten Nemo möter en vän.


Lena Philipsson, 54. är högaktuell. Och inte bara med ny musik. På tisdagen har hon fått äran att leda årets upplaga av Allsångsscenen är din. Under en hel timme kommer hon bjuda tv-tittarna på klassiska Lena Ph-låtar och även gäster som Jill Johnson och Björn Kjellman.

Genom åren har vi vant oss med att Lena bjuder på sig själv när hon står på scen. Privatlivet har artisten dock varit mer förtegen kring, även om hon under åren haft några uppmärksammade äktenskap och romanser.

2009 träffade hon Odd Molly-grundaren Per Holknekt, 60. Kärlek uppstod och redan året därpå gifte de sig. Men äktenskapet fick ett abrupt slut tre år senare. Lena Philipsson skrev själv på sin Facebook att Per varit otrogen.

Åtta år har gått sedan skilsmässan. Trots att Lena gärna inte pratat om sin exman har hon ändå hunnit med att skicka en och annan gliring åt hans håll. Bland annat under sin uppskattade show Jag är ingen älskling. “Per var en dålig affär, var en kass miljonär”, skojade hon då.

Per Holknekt talar ut efter skilsmässan med Lena Philipsson

När Per Holknekt gästar podcasten Nemo möter en vän tas Lena Ph upp.

– Ett jävla yrväder, säger han i podden när han ska beskriva sin exfru.

– Det finns ju två människor bakom de flesta artister. Artister är en karaktär på scen och en karaktär hemmavid. Det är svårt att hålla isär på de här personerna, även i sig själv.

Han berättar att han själv är två olika personer.

– När jag går ned för gatan och en människa tittar på mig, då ser de på mig med ögon som jag vet inte stämmer. För då ser de på mig som Per, den offentliga personen. Samma sak med Lena, när hon går på gator och torg så ser ju de Lena Ph. Och det är ju inte en den person som hon själv vet att hon är. Då glider man lätt mellan de här två personligheterna, men hemmavid får man äntligen vara sig själv, säger Per och fortsätter:

– På det viset är det två olika individer. Jag känner bägge, tror jag, och hon är fantastisk, men definitivt inte enkel.

På frågan om de har någon kontakt i dag svarar han.

– Nej, vi har ingen kontakt i dag, faktiskt ingen alls just nu. Vi fortsatte att träffas en liten stund efter skilsmässan, men nej, den har runnit i väg.

I mitten av juli blev det känt att Per Holknekt och hans fru Linda skiljer sig efter två år som gifta.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!