Därför försvinner Per Andersson och Pernilla Wahlgren från Melodifestivalen efter kritiken

Christer Björkman, Pernilla Wahlgren och Per Andersson

Foto: TT

Per Andersson och Pernilla Wahlgren möttes av ris och ros efter insatsen i Melodifestivalen.
Nu plockas duon bort från programmet.
Slå på ljud

Melodifestivalen 2021 har bjudit på ett annorlunda upplägg av tävlingen, jämfört med tidigare år. Den populära turnén tvingades ställas in med tanke på pandemin och många ändringar har fått göras för att tillställningen skulle kunna bli av.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Men nu har alla fyra deltävlingar gått av stapeln och under lördagen väntar andra chansen. Efter detta är det bara den stora finalen kvar, innan vi vet vem som kammar hem vinsten och får representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Per Anderssons ord om Melodifestivalen

Under de fyra gångna veckorna har vi guidats genom deltävlingarna med olika programledare. Det hela började med Lena Philipsson, fortsatte sedan med duon Oscar Zia och Anis Don Demina, detta följt av Jason ”Timbuktu” Diaketé och nu senast var det Pernilla Wahlgren och Per Andersson som ledde skutan.

När Hänt pratade med Per innan det var dags för den stora dagen berättade han om nerverna inför det hela.

– Jag gillar Melodifestivalen mycket men jag har mitt skämt-tourettes. Så jag är mest nervös över att jag inte ska klara av de här tävlingsmomenten. När det ska vara seriöst och så där, sa då Per.

LÄS MER: Därför slutar Christer Björkman med Melodifestivalen – det ska han göra nu

Per och Pernillas insats visade sig väcka blandade reaktioner hos det svenska folket. Vissa kallade det hela för succé medan andra var mer skeptiska till vad de hade fått se.

Försvinner från musiktävlingen efter blandade åsikterna

Efter att duon gästade TV4:s Efter fem, tidigare i veckan publicerade kanalen intervjun på Facebook. Under inlägget dök det upp en hel del blandade åsikter gällande duons insats i Melodifestivalen.

”Inte det minsta roligt, bara larvigt”, skriver en person.

”Håller med. Inte det minsta roligt. Bara pinsamt dåligt. Lena Ph däremot var jätterolig”, skriver en annan.

”Jag skrattade så tårarna rann. I pandemin behöver man piggas upp lite. De var toppen. Tråkigt med stela människor”, skriver en tredje.

För både Per och Pernilla har det regnat in gratulationer till succén. Många andra kändisar la nämligen upp klipp från lördagens program och hyllade duon.

Trots detta är det dock inte Per och Pernilla som vi ser på lördag, då är det nämligen Shirley Clamp och Christer Björkman som tar över programledarrollerna.

LÄS OCKSÅ: Linus Wahlgrens familjebeslut väcker starka reaktioner

LÄS OCKSÅ: Melodifestivalen-artisterna Efraim Leo och Lovads hemliga flirt

SENASTE NYTT!