LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peppe Engs nya liv med Karin Bergman efter skilsmässan från Solveig

04 apr, 2021 
Ola Brising
Peppe Eng.
För några år sen skilde sig tv-profilen från ungdomskärleken Solveig, lämnade Stockholm och flyttade till Skåne.
Nu är Peppe lycklig i Ystad med Karin, från Malmö, och spelar golf året runt.
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringenBrand logo
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Programledaren Peppe Eng, 72, känner de flesta svenskar igen eftersom han både ledde Sporten länge liksom Tipslördag. Dessutom var han med i den allra första säsongen av Let´s dance för 15 år sedan.

I september 2017 skilde sig Peppe från sin ungdomskärlek Solveig, 72, då makarna skickade in en gemensam skilsmässoansökan till Nacka tingsrätt. Därmed var deras hela 48 år långa äktenskap över.

Efter skilsmässan flyttade Peppe, som pensionerade sig från TV4 redan 2012, till Ystad. Inför flytten sa han att han skulle ”börja om där”.

– Jag bor perfekt. Precis bakom teatern i en gammal hyreslägenhet som jag fick tag i hux flux. Det sägs att Ernst-Hugo Järegårds farsa har bott i det här huset. En fin gammal kåk med ett runt torn. Så jag har ett runt rum i lägenheten, berättade han i Kvällsposten för ett år sedan.

Därför valde Peppe att flytta till Ystad

I samma intervju avslöjade Peppe anledningen till att han valde att börja om just i Ystad:

Annons

– Jag har en sommarstuga i Löderup, så jag har försänkningar i trakten sedan länge. Efter skilsmässan träffade jag en tjej från Ystad. På den vägen är det.

Kvinnan ifråga heter Karin Bergman, 61, är från Malmö, men bor numera även hon i Ystad där hon är särbo med Peppe.

I Expressen berättade han i augusti förra året att han var nöjd med beslutet att lämna Stockholm för Skåne:

– Jag trivs jättebra här. Ystad är trots allt en väldigt liten stad och det går snabbt att lära känna folk. Jag har inte börjat prata skånska än, men efter snart tre år här så förstår jag åtminstone vad de säger.

Stora kärleken till Karin Bergman

En orsak till att han trivs så bra i Ystad är golfen. För nu kan han spela året runt. 2019 gick han hela 124 rundor och det blev kanske ännu fler 2020. I Expressen-intervjun förklarade han:

– Golf är en bra sport. Där håller man avstånd naturligt och är utomhus. Och jag har kanske till och med varit friskare än vanligt. Men det kanske beror på att man har extra god handhygien och håller distans det här året.

Största anledningen till att Peppe trivs så bra med livet är dock nya hans nya kärlek Karin:

– Utan Karin vet jag inte om jag hade stannat kvar här. Men nu känns det självklart, och jag är väldigt lycklig, säger Peppe Eng.

Annons