LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Penny Parneviks ekonomiska ångest – föräldrarna betalar för maten: ”Inte normalt”

01 jul, 2024 
Linnea Söderberg
Till vänster: Mia och Jesper Parnevik i en tv-soffa och tittar snett åt höger. Till höger: Penny Parnevik som tittar åt vänster och ser smått upprörd ut.
Syskonen Peg och Penny Parnevik har ekonomisk ångest.
Det berättar systrarna i sin podcast Peg & Penny, där de också avslöjar detaljer om hur mycket de tjänar.
– Folk kommer hata oss, säger Penny.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Peg Parnevik om pojkvännen inte skulle gilla systern Penny ParnevikBrand logo
Peg Parnevik om pojkvännen inte skulle gilla systern Penny Parnevik

Systrarna Penny och Peg Parnevik, 27 och 28, blev först kända för svenska folket i realityserien Parneviks som gick på TV3. Detta tillsammans med föräldrarna Mia och Jesper Parnevik, 56 och 59, och och syskonen Philippa, 25, och Phoenix, 23.

Idag jobbar Peg Parnevik som artist och är aktuell med sommarturnén Golfarens dotter, och i höst är hon även en av jurymedlemmarna i Idol. Hon är sedan förra året tillsammans med pojkvännen Sebastian de la Vega.

Penny Parnevik jobbar som influenser och lever ihop med partnern Douglas Murray, 44, tillsammans med deras tre barn Atticus, Pebble och Achilles.

Peg och Penny Parnevik om att ärva pengar

Systrarna driver också podcasten Peg & Penny ihop. I det senaste avsnittet läser de upp olika fördomar som lyssnarna har skickat in, varav en är att de ska ha ärvt mycket pengar. Men så är inte fallet.

– Jag önskar det, säger Penny.

– Vem är död? svarar Peg skrattandes.

Annons

– När det kommer till att ärva pengar, alltså nej, fortsätter Peg.

Däremot berättar de att föräldrarna Jesper och Mia fortfarande betalar mycket åt dem när de umgås tillsammans, till exempel om de åker på skidresa eller äter ute.

– Om vi går på middag med mamma och pappa – oavsett hur många vi är så känner jag att de betalar ju. Även om alla våra respektive är där. Som att man är 15, och det är ju inte normalt, säger Peg.

– Nej, det är inte normalt faktiskt. Där är vi jättebortskämda, fyller Penny i.

Så mycket tjänar Peg och Penny Parnevik: ”Ekonomisk ångest”

Både Peg och Penny driver sina egna företag där de betalar ut sina egna löner, och i podden avslöjar de detaljer om hur mycket de tjänar. Och skillnaden mellan systrarna verkar vara stor!

– Det är en vanlig lön. Det är under typ under alla mina vänner jobbar i kontor eller butik, jag har typ mindre lön än alla mina vänner, säger Peg.

– Jag tar ut en jättehög lön, svarar Penny.

Däremot har ingen av systrarna någon positiv syn på ekonomin. Peg berättar att hon känner att hon inte har mycket pengar.

– Jag får väldigt mycket ekonomisk ångest.

– Jag får jättemycket ekonomisk ångest också, men folk kommer hata oss för att vi säger det. Liksom allt är relativt, säger Penny.

FOTO: TT

Annons