Pelle Lilja lämnade Robinson efter dödsbeskedet – orden om sin svärfar

Pelle Lilja

I veckans Robinson får Pelle Lilja det tragiska beskedet att hans svärfar ligger för döden.
Han tar därför beslutet att lämna äventyret.
Nu berättar han om tiden när han kom hem.
Robinson-Pelle om sista tiden med svärfar: “Hade några stunder”
0:50

Efter reklamen: Robinson-Pelle om sista tiden med svärfar: “Hade några stunder”

(0:50)

Slå på ljud

Robinson-säsongen är i full gång och nu börjar det minst sagt hända grejer. I söndagens avsnitt var det tre personer i Lag Nord som tvingades lämna äventyret på ett eller annat sätt.

Först ut var Valentino Demina som tagit sig an ledarrollen i laget – hans resa fick ett abrupt slut när han kom sist på en imunitetstävling.

I örådet röstades Julie Joanzon ut av sitt lag när hon fick alla röster emot sig – detta efter att hon hade sagt till sitt lag att det var okej att lägga sin röst på henne.

Där trodde man att det skulle vara klart för lag Nord att återvända till sitt läger. Men plötsligt reser sig Ulf Ström upp för att meddela sitt lag att han själv valt att lämna efter att han tagit emot det tragiska beskedet om ett dödsfall i familjen på hemmaplan – nämligen hans bror.

Bortklippta scenerna när Pelle tog emot det tragiska beskedet

Även lag Syd har drabbats av tragiska besked som lett till att Pelle Lilja tagit beslutet att avbryta Robinson. Tittaren fick se hur Pelle drog sig undan från gruppen när han tog emot ett samtal om att hans svärfar Åke ligger för döden.

För Hänt berättar Pelle hur det gick till när han fick det tragiska beskedet av sin hustru Annika.

– Annika ringde och så fick vi prata. Eller vi har ju inga telefoner så fick åka båt långt kan jag säga för att få täckning. Då fick jag låna en telefon av produktionen och så pratade vi. Då sa hon hur det låg till och sådär, förklarar Pelle för Hänt och fortsätter:

– Familjen får ju ett nummer som de kan ringa om saker och ting händer. Så då ringde Annika och sa att nu är det nära.

Pelle Liljas sista farväl av sin svärfar

När Hänt besökte Pelle berättade han om beslutet att lämna Robinson – något som kändes helt rätt när han såg sin hustru.

– När jag kommer hem och träffar Annika, hon hade ändå sagt att det var okej att jag stannade kvar men jag kände att jag behövde komma hem och träffa familjen i den här situationen. Och när jag ser hennes reaktion på att jag kommer hem kändes det så rätt, för det betydde mycket för dem att jag kom.

Vi passar även på att fråga om han fick möjlighet att ta farväl av sin svärfar – något Pelle lyckligtvis hann göra.

– Han låg uppe på Enskededalens sjukhus och han var ganska borta och sådär men vi hade några stunder då han var med, och han visste att jag hade kommit tillbaka. Och det var faktiskt fint, berättar Pelle.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN