hänt exklusivt

Pelle om familjens besvikelse efter scenerna i Robinson – skarpa kritiken

Greta och Pelle

Pelle Lilja har mottagit både ris och ros gällande sin medverkan i Robinson 2022.
Nu berättar han om familjens besvikelse efter att sett honom i programmet.
– Jag förstår att de behöver en som är lite mansgris och bossig i sådär. Då passade väl jag i den rollen, säger han till Hänt.
Så lurade produktionen Isabella in i Gränslandet: "Orättvist"
0:44

Efter reklamen: Så lurade produktionen Isabella in i Gränslandet: "Orättvist"

(0:44)

Slå på ljud

Pelle Lilja, 58, är en av deltagarna som tävlar för att stå som vinnare i Robinson 2022. Redan i det första avsnittet får Pelle en stor roll i programmet då han blir lag syds första lagkapten.

Detta innebär att tuffa val ska göras och Pelle skapar snabbt både vänner och ovänner.I tisdagens avsnitt visar sig flera deltagare ha starka åsikter om Pelle, detta då han ansetts vara negativ.

– Pelle har rest från toppen till botten väldigt snabbt. Han har gått och blivit otroligt negativ hela tiden. Jag tror att alla i laget lever på den här gamla bilden av Pelle, den glada goa gubben men den är ju borblåst, den finns inte, säger Greta Pierre, 23, i programmet.

Pelles egna ord om uppförandet i Robinson 2022

När Hänt når Pelle berättar han om tankarna kring hur han framställs i programmet.

– Det som framställs stämmer väl i och för sig men det är bara en sida som blir lite väl rådande om man säger så. Jag är rätt bossig men jag är rätt snäll också men det märks ju inte så mycket, säger Pelle.

Känner du att du visade den sidan men att det inte tagits med?

– Ja men det kanske kommer, eller hoppas jag i alla fall.

Familjens besvikelse efter bilderna i Robinson

Pelle har mottagit både ris och ros av tittarna, något som visar sig varit tufft för familjen.

– Jag är ganska obrydd om vad som skrivs och så där men jag vet att min ena son och min fru tycker väl att det är rätt stökigt. Eller stökigt men lite tråkigt och så där. Sen jobbar jag ju på skola och ungdomarna på skolan de är mina försvarsadvokater, jag kommer till skolan och så säger de att Pelle du har fått mycket hat på Tiktok men vi skrev tillbaka. Och nästa bara, "jag har anmält deras konto". Så jag har typ 70 försvarsadvokater så det är gulligt, säger han och fortsätter:

– Jag förstår att de behöver en som är lite mansgris och bossig i sådär. Då passade väl jag i den rollen. Jag köper det men jag känner mig besviken att jag blir lite onyanserad. Men det är inte slut än, det kanske dyker upp annat så det blir lite nyanser.

”Jag får ju väldigt mycket skärmtid”

Gällande delen som Greta kommenterar i programmet, där Pelle inte är lika imponerad som resten av deltagarna över av lagets första middag, menar Pelle att han står kvar vid sin åsikt.

– Det klart att det var gott men folk bara "det är det godaste jag ätit i hela mitt liv", men det är ju inget jämfört med en biff rydberg på Blå dörren. Det klart att de vill ta med det, för de vill ju ha mig gnällig nu.

Hur känner du kring det?

– Äh alltså jag får ju väldigt mycket skärmtid, jämfört med många andra så det får ju vara som det är liksom.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN