hänt exklusivt

Robinson-Pelle om samtalet med hustrun efter dödsbeskedet – det fick tittarna inte se

ROBINSON 2022

Mitt under Robinson-äventyret fick Pelle ett samtal som var mycket oroväckande. Hans svärfar låg för döden.
Nu berättar han för Hänt om beskedet och hur tankarna gick.
Robinson-Pelle om dödsbeskedet: ”Nu är det nära”
0:38

Efter reklamen: Robinson-Pelle om dödsbeskedet: ”Nu är det nära”

(0:38)

Slå på ljud

Vi är mitt uppe i den pågående säsongen av Robinson. I år befinner sig deltagarna i Malysia, närmare bestämt Malacka-sundet och det kryllar av farliga djur och hårda väderförhållanden.

En deltagare som fångat svenska folkets hjärtan är Pelle Lilja, 58. Redan från start har han haft en betydande roll i Lag syd och första veckan axlade han rollen som lagkapten.

Men under onsdagens avsnitt får Pelle ett oroväckande samtal. Det är ingen mindre än hans svärfar Åke som ligger för döden. Pelle drog sig undan gruppen men mycket mer än så får man inte veta som tittare. Nu berättar han allt om beslutet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så gick det till när Pelle fick dödsbeskedet

Beskedet om att Pelles svärfar låg för döden var något som tog hårt på honom.

– Idag har jag pratat med min fru Annika för att hon hade skickat meddelande om att min svärfar och min riktigt gode vän faktiskt, sedan 36 år.. Det är en gammal man och han har klarat mycket genom livet verkligen men nu har han fått ytterligare en cancer-diagnos och jag vet att Åke är en seg gubbe. Han klarar det mesta och han har klarat det mesta hittills, säger Pelle i programmet och fortsätter:

– Men nu visar det sig att det är inte så mycket kvar, det är bara veckor. Kanske en, kanske fyra men någonstans där emellan. Och jag är en sådan som väldigt gärna vill vara nära dem som är i samma situation som jag, som delar sorg, delar glädje också. Men nu är det sorg och då vill jag vara nära dem jag tycker det känns lite jobbigt att inte få vara det.

Bortklippta scenerna i Robinson – hemliga samtalet

Det som tittarna däremot inte får se är hur de andra deltagarna stöttade honom och vad hustrun Annika egentligen sa till Pelle.

– Annika ringde och så fick vi prata. Eller vi har ju inga telefoner så fick åka båt långt kan jag säga för att få täckning. Då fick jag låna en telefon av produktionen och så pratade vi. Då sa hon hur det låg till och sådär, förklarar Pelle för Hänt och fortsätter:

– Familjen får ju ett nummer som de kan ringa om saker och ting händer. Så då ringde Annika och sa att nu är det nära.

I programmet får man se att Alexander Strandberg, 43, tar rollen som budbärare och berättar för resten av gruppen om Pelles situation. Nu berättar Pelle för Hänt om stödet från de andra deltagarna.

– Jag pratade med Alex och han stöttade mig. Alex och jag, vi satt ju i grottan och pratade länge om det här och vi hade ett jättebra snack. De flesta kom ju fram och undrade hur det var och sådär så jag pratade med dem. De var jättefina med mig, både i grupp och enskilt, säger Pelle till Hänt.

Nu återstår det helt enkelt att se hur Pelle egentligen kommer hantera den här situationen.

Här möter Hänts reporter Robinson-Pelle
1:03

Efter reklamen: Här möter Hänts reporter Robinson-Pelle

(1:03)

Slå på ljud

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN