Därför vill inte Pekka Heino och maken Erik Kristensen skaffa barn

Pekka Heino och maken Erik
Exklusivt

Journalisten och moderatorn Pekka Heino jobbade på SVT i över 30 års tid.
Nu berättar han för Hänt om livet med maken Erik Kristensen och varför de inte vill ha barn.
– Vi har bara gemensamt kommit fram till att vi har det bra som vi har det, säger Pekka.

Pekka Heino, 59, arbetade på SVT i 32 år. Sista åren var han programledare för det populära programmet Go’ kväll. Numera är Pekka egenföretagare och jobbar som moderator och konferencier. I en intervju med Hänt berättar den tidigare SVT-profilen nu om orsaken till att han slutade på SVT och hur han och kärleken Erik Kristensen håller kärleken vid liv.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: Malin Berghagens beslut efter motståndet från Lasse

Pekka Heino lämnade SVT för mer frihet

Pekka beskriver sina år på SVT som fantastiska och att de sista sju åren på Go’ kväll var det absolut roligaste.

Hur kommer det sig att du slutade?

– Det fanns många skäl till det, de senaste sju åren var jag på Go’ kväll. Men det började med att jag kände mig färdig. Jag ville sluta på topp, jag blev tillfreds med att känna att nu kan jag gå vidare. Då föreslog jag det för några olika chefer men jag fick ingen respons utan de ville ha kvar mig på Go’ kväll. Jag blev lite obstinat, säger Pekka Heino.

Idag är Pekka egenföretagare som moderator och konferencier, just nu jobbar han mycket med författarintervjuer på Instagram.

– Jag har fortfarande kvar min verksamhet som moderator och konferencier. Men nu har det varit väldigt lite uppdrag det senaste året, säger Pekka Heino och fortsätter:

– Det som tar upp min tid nu är författarintervjuer på min Instagram. Det är alltså kortfattat beskrivet att jag gör intervjuer med författare om deras nya böcker.

Så håller Pekka och Erik kärleken vid liv efter 29 år

Pekka bor tillsammans med maken Erik, de två blev presenterade för varandra via en kompis som tyckte de skulle träffas.

Hur får ni kärleken att hålla vid liv?

– Det är väl det stora knepet, för min personliga del handlar det om en ömsesidig respekt. Sedan är det viktigt att ha i åtanke att det har varit vi i 29 år. Likt en insikt att vi inte är samma personer som vi var för 29 år sedan.

– Vi låter varandra tycka olika, men det kan vara svårt och vi har såklart haft våra kriser och fått jobba med det. Det handlar om att inte ta saker för givet gällande varandra, men även ge varandra en chans att utvecklas som man gör i andra relationer.

Hur kommer det sig att ni inte vill ha barn?

– Det finns inget att säga egentligen, vi har bara gemensamt kommit fram till att vi har det bra som vi har det. Och vi har flera gudbarn, Erik har syskonbarn, genom åren har vi hjälpt vänner med barnpassning och då har vi fått det vi behöver, säger Pekka Heino till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Keyyo ersätter Carola i Let's dance 2021 – så blir kvartsfinalen

LÄS OCKSÅ: Stefan Odelbergs barnbesked – efter skilsmässan

FOTO: Eero Hannukainen/TT