LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Peg Parneviks erkännande om alkoholen: ”Dricker varje dag”

12 dec, 2020 
Peg Parnevik
Peg Parnevik är som många andra väldigt orolig för coronaviruset.
Men hon är också orolig för det minskade sociala umgänget som kan leda till andra problem.
Nu berättar hon om sin egen kamp.
– Dricker varje dag, säger hon i podden Pillowtalk.
Annons
Peg Parnevik bryter tystanden om dolda kampen – vändningen efter succénBrand logo
Peg Parnevik bryter tystanden om dolda kampen – vändningen efter succén

Peg Parnevik, 25, blev ett välkänt ansikte redan 2015, när det första avsnittet av Parneviks sändes. Tillsammans med resten av familjen som består av golfproffset Jesper, 55, mamma Mia, 52, systrarna Penny, 23, och Philippa, 21, och brodern Phoenix, 19, vann hon svenska folkets hjärtan.

I reality-serien fick tittarna följa med i deras exotiska vardag i soliga Florida och lära känna svenska kändisar på djupet. Parneviks sändes under fyra säsonger och fick massa hyllningar och priser. Men efter fyra säsonger och mycket uppmärksamhet i media var det nog för familjen.

– Nu är vi klara. Parneviks is done. Det kanske blir andra program, men inget mer Parneviks, sa Mia till Hänts reporter under Kristallen-galan 2018.

Familjen Parnevik.

Peg och Penny har flyttat till Sverige

Peg är tillsammans med kändissonen Filip Lamprecht, 23, sedan fyra år tillbaka. När pandemin bröt ut i våras befann sig Peg hemma i USA och Filip var i Sverige. Men efter några månader ifrån varandra lyckades Peg till slut sätta sig på ett plan till Sverige, och sedan dess har hon varit kvar här.

Annons

Penny har också valt att tillbringa desto mer tid i Sverige i och med coronapandemin. Det var i våras, när hon blev gravid för andra gången som hon och pojkvännen Douglas Murray, 40 så småningom tog beslutet att bosätta sig Sverige permanent. Penny och Douglas har redan sonen Atticus, 1, och i vår väntar familjen tillökning.

I systrarnas egna podd Pillowtalk med Peg och Penny pratar de nu även om hur coronapandemin har påverkat människors psykiska hälsa. I det senaste avsnittet berättar Peg att hon självklart ser coronapandemin som en stor riskfaktor för äldre människors hälsa, men hon ser också ett annat problem.

– Det är jättemånga, för många, som har gått bort på grund av corona. Men jag tror att det är många som vi kommer förlora på grund av psykisk ohälsa efter det här också. Det skrämmer mig lite, säger Peg i podden.

Pegs oro för alkoholen

Hon tänker bland annat på att ju mindre social kontakt man har desto mer kommer andra problem som ätstörningar och alkoholberoende fram istället. Nu berättar Peg att även hon själv har drabbats.

Annons

– Asså till exempel alkohol. Jag tror att jag har druckit mer nu än vad jag gjort i hela mitt liv, säger hon och fortsätter:

– Jag dricker jättemycket. Nu har det gått från att dricka nån gång på helgen till middag eller om det är fest, till att jag dricker typ varje dag. Ett glas, två glas, tre glas, alltså det är ju tusen gånger mer än om man jämför med hela mitt liv, säger hon.

Peg är orolig för framtiden om fler också har drabbats av samma mönster som hon.

– Så fort klockan blir typ fyra så kan jag börja dricka, även om jag känner mig typ lite bakis. Och sen dagen efter så tänker jag ”ja men jag kan ta några glas vin ikväll igen”, förklarar Peg.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons