LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Patrick Ekwall om nya au pairen Natalie – glädjen med dottern Tindra

16 jul, 2021 
Linda Strömbäck
Patrick Ekwall och dottern Tindra
Fem månader har gått sedan Patrick Ekwalls hustru Hannah gick bort i cancer.
Sedan dess har han och dottern Tindra kämpat för att få vardagen att gå ihop.
Nu delar Patrick med sig av ett glädjande besked som berör både han själv och sin 7-åriga dotter.
Annons
Så stöttades Patrik Ekwall efter hustruns bortgång i Den stora hälsoresan – Coachen berättarBrand logo
Så stöttades Patrik Ekwall efter hustruns bortgång i Den stora hälsoresan – Coachen berättar

Tidigare i år drabbades Patrick Ekwall av en stor sorg när hans hustru Hannah Ekwall gått bort. Det var förra året som läkarna upptäckte att hon drabbats av bröstcancer och efter en tids sjukdom tog hon sitt sista andetag i februari. Efter sig lämnade hon maken och deras 7-åriga dotter Tindra.

Tuffa tiden för Patrick och Tindra efter Hannah Ekwalls bortgång

Patrick har tidigare berättat om den svåra sorgen. I en intervju med P4 förklarade han hur han försökt ta sig framåt efter tragedin.

– Jag brukar säga att jag hade tre värsta mardrömmar, mina värsta skräckscenarion som jag var livrädd för. Det ena var att Hannah skulle lämna oss. Det andra var att jag skulle behöva berätta för Tindra att hennes mamma skulle dö, berättade Patrick då och fortsatte:

– Och det tredje var begravningen. Det var de tre värsta tänkbara mardrömmarna som jag kunde tänka mig. Det har vi tagit oss igenom nu. Det har varit extremt smärtsamt och jobbigt och slitsamt. Men det är bakom oss nu och därför känner jag att vi kan ta oss framåt och försöka leva det liv som Hannah ville att vi skulle leva.

Annons

Patrick Ekwalls lycka med dottern

Nu, fem månader efter tragedin, kommer Patrick Ekwall med ett glädjande besked tillsammans med dottern. Han berättar att de har skaffat en au pair för att hjälpa dem i vardagen.

”I över tre månader har vi väntat på visum och uppehållstillstånd för au pair - men nu är Natalie äntligen här sen några dagar tillbaka. Hela vägen från Brasilien.” skriver Patrick på sin Instagram.

Tindra var till en början skeptiskt, men väldigt fort släppte det. Hon och Natalie verkar komma väldigt bra överens, till Patricks stora glädje.

”Två timmar senare satt de tillsammans på Natalias rum, packade upp kläder och konverserade glatt på svenska, engelska, portugisiska och kroppsspråk. Det var så fint och häftigt att se. Nu känns de redan tajta”, skriver Patrick Ekwall och fortsätter:

”Vi behöver hjälpen för att underlätta vardagen. Det handlar inte om att jag tagit hit någon som ska ta hand om mitt barn. Utan om någon som hjälper oss i tillvaron, som ger oss tid att hinna med allt och som dessutom blir en del av familjen under en period, vilket jag tror Tindra kommer växa med. Så vi är så nöjda och glada över att ha Natalia hos oss”.

FOTO: Instagram, discovery+, TT

Annons