LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Patrick Ekwall lämnar Sverige med dottern Tindra efter Hannahs död

06 jul, 2021 
AvJohanna Alm
Patrick Ekwall och dottern Tindra
2021 har varit ett tufft år för Patrick Ekwall.
Nu lämnar han Sverige ihop med dottern Tindra – och det råder ingen tvekan om att den lilla familjen är taggade på att komma iväg ett tag.
Annons
Så stöttades Patrik Ekwall efter hustruns bortgång i Den stora hälsoresan – Coachen berättarBrand logo
Så stöttades Patrik Ekwall efter hustruns bortgång i Den stora hälsoresan – Coachen berättar

Patrick Ekwall, 55, är en välkänd sportjournalist och sedan 1994 har han varit verksam på TV4:s sportredaktion och vi har kunnat se honom intervjua många stora fotbollsstjärnor, så som Zlatan Ibrahimovic.

I februari gick Patricks fru Hannah Ekwall bort, ett år efter att hon diagnostiserats med bröstcancer. På sin Instagram skriver Patrick om sorgen.

”Vi är bottenlöst förtvivlade. Det är så ofattbart orättvist och just nu vet jag inte hur vi ska ta oss vidare - även om jag vet att Hannah hade tyckt att vi måste göra det. Vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek, och levnadsglad människa”, skriver han i inlägget.

fff

Trots tragedin som kom med Hannahs död har Patrick försökt hålla ihop familjen så gott det går. Han och deras gemensamma dotter Tindra, 7, har tagit sig igenom de första tuffa månaderna ihop.

Efter fruns bortgång har han blivit ambassadör för Bröstcancerförbundet. I en intervju med Expressen förklarar han att även om det självklart är värst för den som blir drabbad av cancer så påverkas även hela familjen av det.

Annons

– Jag är den första mannen som är ambassadör hos dem och det låter kanske lite konstigt, även om män också kan få bröstcancer. Men det handlar väldigt mycket om att en hel familj drabbas när någon får bröstcancer. Det är 20 kvinnor varje dag som drabbas av bröstcancer. Men det är också 20 familjer som drabbas, även om så klart ingen drabbas hårdare än den som får cancer, säger han.

Patrick är nu ambassadör för Bröstcancerförbundet. Foto: Patrick Ekwall/Instagram

Patrick och Tindra lämnar Sverige

Patrick försöker nu leva ett så normalt liv som det går, främst för han och Hannahs dotter Tindras skull. Han vet att det är vad Hannah hade velat.

– Jag tror att hon hade varit väldigt glad över att vi gjort som vi gjort, att vi gått vidare och levt livet, har han tidigare sagt.

Därför lämnar Patrick Ekwall nu Sverige för en semester på den franska rivieran tillsammans med sin 7-åriga dotter.

"Tindra har längtat länge och nu drar vi äntligen iväg. Rivieran - här kommer vi!", skriver han i ett inlägg på Instagram.

Av bilderna att döma ser Patrick och Tindra Ekwall ut att ha det väldigt kul på sin resa. Vi på Hänt önskar dem en riktigt härlig semester!

Patrick Ekwalls dotter Tindra. Foto: Patrick Ekwall/Instagram

FOTO: Patrick Ekwall/Instagram

Annons