LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Patrick Ekwall i sorg efter dödsfallet – nu berättar han om tragedin

10 maj, 2022 
Patrick Ekwall är en av våra största sportjournalister.
2021 vändes hans liv upp och ner när han förlorade sin hustru.
Nu öppnar han upp sig om ytterligare en tragedi. Läs hans fina ord här.
Annons
Patrik Ekwalls fina ord om framtiden med dottern Tindra efter Hannahs bortgångBrand logo
Patrik Ekwalls fina ord om framtiden med dottern Tindra efter Hannahs bortgång

Patrick Ekwall, 56, är en av våra mest omtalade sportjournalister som varit verksam så länge som i 40 år – närmare bestämt sedan han endast var 16 år gammal.

Då började han jobba på Kvällsposten i Malmö och sedan dess har det tuffat på. Som allra längst var han på TV4:s sportredaktion där han va i hela 23 år. 2016 blev kontraktet inte förlängt och han bytte då till Kanal 5 där han är än idag.

Patrick har främst bevakat fotboll, handboll och friidrott där de stora mästerskapen varit hans grej.

Dessutom har han lanserat ett par podcasts, medverkat i dansprogrammet Let's dance och driver ett eget klädmärke. Många bollar i luften för Patrick!

Det tragiska dödsfallet – blev änkling

En natt på Stureplan i Stockholm träffade Patrick sin blivande fru Hannah Ekwall. De gifte sig 2017 och fick tillsammans en dotter – Tindra. Från ett tidigare förhållande har Patrick även dottern Wilma.

Annons

Men under 2020 kom deras liv att vändas upp och ner då hustrun Hannah drabbades av bröstcancer. Ett år senare avled hon och Patrick och dottern Tindra blev lämnade kvar med en obeskrivlig sorg.

Till Allas berättar Patrick att det fanns en insamling på Cancerfondens hemsida i Hannahs namn, något som Patricks äldsta dotter Wilma startade. Även Patrick är stolt ambassadör för Bröstcancerfonden och gör vad han kan för att hjälpa till.

Patricks uttalande om vännens bortgång

Nu nås vi av ytterligare ett tragiskt dödsbesked - nämligen handbollslegendaren Bengt ”Bengan” Johansson, han blev 79 år gammal.

Han var en av våra absolut största ledare inom handbollen både inom Sverige men också internationellt och gick under namnet Bengan Boys.

Bengt somnade in på kvällen den åttonde maj efter en tids sjukdom – något som hans son Peter bekräftar.

Nu går sportjournalisten Patrick Ekwall ut med en fin hälsning på sin Instagram.

En stor, framgångsrik och färgstark ledare. Men framförallt en fantastisk människa.Tack för alla år tillsammans vid bänken, Bengan Johansson. Dra en gurkburk där uppe.” skriver han under en gammal bild på dem två tillsammans.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT/WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

Annons