ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Paradise Hotel stoppas helt – det händer med okända vinnaren

04 maj, 2021 
Linnea Lundgren

Årets säsong pausades abrupt efter att anklagelser om sexuella övergrepp riktats mot en av de manliga deltagarna.
Nu berättar Nent att man valt att stoppa programmet helt – men kommer fortfarande att presentera vinnarna.

Annons
Nicole Falciani om att ta över efter Rebecca Stella: "läskigt"Brand logo
Nicole Falciani om att ta över efter Rebecca Stella: "läskigt"

Det var efter att flera kvinnliga deltagare vittnat om sexuella övergrepp inne på Paradise Hotel som programmet plötsligt stoppades för en tid sendan. Till en början var förhoppningen från kanalens sida att kunna sända säsongen under ett senare skede. Men efter att händelserna polisanmälts av kanalen själva väljer man nu att stoppa programmet helt.

– Vi kan inte fortsätta med den här typen av produktioner under de här premisserna, nu väljer vi att stoppa den här säsongen, säger Anders Jensen, vd för NENT GROUP, i TV4:s Nyhetsmorgon.

I ett pressmeddelande utvecklar NENT sina tankar kring valet:

I samband med att det för två veckor sedan framkom ny och allvarlig information rörande nuvarande säsong av Paradise hotel i Sverige beslutade NENT Group att omedelbart ta ner hela säsongen och inte fortsätta sända kommande avsnitt. Idag kan vi meddela att det beslutet står fast. Incidenterna polisanmäldes samma dag som dessa åtgärder vidtogs”.

Annons

Då presenteras vinnarna

Men trots att tittarna alltså inte kommer att kunna se säsongen i sin helhet meddelar kanalen att vinnarna ska uppmärksammas i ett senare skede. Idag finns inget datum för när vinnarna presenteras men enligt både Susanne Nylén och Roberta Alenius, som arbetar som kommunikationschefer på NENT GROUP Sverige, kommer de att avslöjas och vinstpengarna att delas ut.

”Vinnarna av säsong 14 kommer att avslöjas och uppmärksammas inom kort. Vi återkommer till det.”, skriver Susanne Nylén i ett meddelande till Hänt medan Roberta Alenius skriver:

”Vi kommer att uppmärksamma vinnaren lite längre fram och självklart dela ut priset också.”.

Uppmanar alla att polisanmäla

Hur framtiden ser ut för programmet är ännu oklart och Anders Jensen, VD för NENT GROUP Sverige, berättar i Nyhetsmorgon att han är besviken på produktionsbolaget Mastiff som producerat programmet för NENTS räkning. Anledningen är att det i efterhand kommit vittnesmål om att kvinnliga deltagare uppmanats vara tysta kring övergreppen för att inte riskera en anmälan om förtal.

Annons

– Om det stämmer, vilket jag utgår från att det gör, så är det naturligtvis helt oacceptabelt. Vi kan inte fortsätta med den här typen av produktioner under de här premisserna.

I veckan släppte även P3 Nyheter en granskning som visade på att 11 av 20 tidigare deltagare i programmet hade sett eller varit med om någon typ av sexuellt ofredande under tiden på hotellet.

– Vi uppmanar alla att polisanmäla, så att man kan få sin sak utredd. Sedan ska vi göra vår internutredning, men den kommer inte att påvisa något annat än saker behöver göras bättre, säger Anders Jensen om saken i Nyhetsmorgon.

FOTO: NENT GROUP

Annons