LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pär Lernströms besked: Blir en tionde säsong av Kockarnas kamp på TV4

11 nov, 2020 
Kockarnas kamp
Igår fick årets säsong av Kockarnas kamp ett slut.
Det blev stjärnkocken Jonas Lagerström som tog hem segern mot Alexander Sjögren.
Nu kommer beskedet från TV4 om vi kommer få se fler säsonger av den spännande matlagningstävlingen.
Annons
Alexander Sjögrens dold kamp bakom kulisserna – efter olyckan i Kockarnas kamp: ”Mental spärr”Brand logo
Alexander Sjögrens dold kamp bakom kulisserna – efter olyckan i Kockarnas kamp: ”Mental spärr”

Finalen av Kockarnas kamp blev en riktigt spännande tillställning och det var så jämnt att det till slut endast var en röst som avgjorde. De två finalisterna Jonas Lagerström, 32, och Alexander Sjögren, 40, gjorde upp om den berömda pokalen inför de gamla deltagarna och det var som vanligt de som satt vid makten.

Redan i det första avsnittet riktades tittarnas fokus mot Alexander då han råkade bli skuren i fingret av Siri Barje, 32. Men det läkte fint och uppenbarligen stod det inte i vägen för honom.

I finalen skulle Jonas och Alexander laga en trerätters-middag. Det var i vanlig ordning de gamla deltagarna som hade makten och deras uppdrag var att rösta på de rätterna som föll de bäst i smaken.

Men en deltagare som fattades i juryn var Siri Barje som var tvungen att åka hem efter att ha visat symptom på covid-19. Om det påverkade resultatet åt det ena eller andra hållet vet Jonas inte riktigt. För Hänt har han berättat att det skulle nog blivit så jämnt ändå.

Annons

– Det är klart att blir färre röster, vilket är en fördel för mig eftersom jag hade fler medaljer. Jag tror att det hade blivit lika jämnt oavsett. Jag tror att Siri hade uppskattat min typ av mat, så jag det hade kanske ändå varit till min fördel att hon hade varit med, sa Jonas Lagerström.

Jonas Lagerströms framgångsrika år

När programmet var färdiginspelat i somras firades inte segern speciellt mycket eftersom alla kockar åkte hem till sitt. Det verkade inte bli något större firande igår heller, trots att vinnaren blivit känd för allmänheten.

– Jag och Alex hade tänkt fira tillsammans. De var på väg upp till Stockholm och skulle bo här, men så kom coronan och det blev lite osäkert så då struntade vi i det, sa Jonas Lagerström till Hänt efter vinsten i Kockarnas kamp.

Utöver vinsten i Kockarnas kamp 2020 har Jonas Lagerström haft andra stora milstolpar att fira det här året. Hans restaurang Etolie, som ligger på en Stockholms finare adresser, fick en stjärna i Guide Michelin.

Annons

– Det har varit ett jättekul år. Vi fick Michelin-stjärnan i februari, det är det största som hänt oss, berättade Jonas för Hänt.

Framtiden för Kockarnas kamp

Kockarnas kamp har nu sänts i nio säsonger och en till skulle då alltså innebära ett tioårsjubileum för programmet. Nu berättar programledaren Pär Lernström att tittarna kan pusta ut – det blir en tionde säsong!

– Vi är tillbaka nästa år och då är det tio-årsjubileum. Otroligt! Programmet har åldrats tio år, men programledaren ser exakt likadan ut, säger Pär lite skämtsamt.

FOTO: TV4

Annons