LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alexander Sjögrens egna ord om knivskadan i Kockarnas kamp

22 sep, 2020 
Alexander Sjögren och Siri Varje
Ikväll är det säsongspremiär för det populära matlagningsprogrammet Kockarnas kamp. Blod, svett och tårar utlovas som vanligt och i kväll kommer tittarna få se en mycket dramatisk händelse.
– Jag har fortfarande men från inspelningen, säger kocken Alexander Sjögren.
Annons
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar deBrand logo
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar de

I kväll är det äntligen dags för Kockarnas kamp att dra igång, under ledning av Pär Lernström, 40. Kockarnas kamp är matlagningstävlingen där åtta proffskockar utmanas i kategorier såsom stresstålighet, snabbhet, noggrannhet och precision.

I kvällens avsnitt handlar det om att göra korv och falafel och de åtta kockarna blir indelade i lag om två personer. Ett av lagen består av Siri Barje, 32, och Alexander Sjögren, 40.

Siri är kokboksförfattare och har synts till mycket i TV4:s korta sekvenser av matlagningsprogrammet Köket. Där har hon delat med sig av sina vegetariska favoriter. Siri har även drivit en vegetarisk restaurang på Öland och har idag ett väldigt framgångsrikt instagramkonto där hon delar med sig av sina goda recept och olika matfilosofier.

Alexander blev lottad att vara i lag med Siri i det första tävlingsmomentet. Han kommer från Oskarshamn och driver finkrogen Mutantur i Malmö. Han har tävlat i Årets kock och framför allt kock-VM där han var Sveriges representant 2017. I och med att han har mycket erfarenhet i att tävla tror han att han kan ha en fördel i programmet.

Annons

Den olyckliga incidenten

I kvällens avsnitt händer det som inte fick hända för Alexander och Siris lag. Under det stressade och pressade momentet där de ska göra egen korv råkar ett ögonblicks missförstånd göra att Siris vassa kniv skär ett djupt snitt in i Alexanders vänstra lillfinger.

– Det som man inte får se i programmet är att min och Siris köttkvarn strulade så vi hamnade ganska långt efter alla andra, redan på första uppgiften. Båda var väldigt stressade och i stridens hetta, när vi ska röja undan, så skulle jag lyfta undan en plåt när Siri precis skulle flytta på en kniv och då skär hon mig ganska rejält i lillfingret, säger Alexander till Hänt.

I en intervju med Nöjesguiden säger Siri att hon tyckte att det var en fruktansvärd start på tävlingen.

— Åh, det var fruktansvärt! Jag cuttade liksom min lagkamrat. Jag kom av mig helt efter det, säger hon till tidningen.

Alexander berättar också för Hänt att det blödde mycket mer än vad man får se i programmet. Och även fast att det var ett rejält sår och det blödde riktigt ordentligt kunde han inte riktigt tänka på det just i den stunden. Han säger att det var för mycket adrenalin och att det var först efter, när han fick komma till sjukhuset, som han fick ont.

Annons

Skadan gjorde honom nervös

Alexander säger också att olyckan gjorde honom väldigt nervös inför kommande tävlingar.

– Framför allt blev jag väldigt nervös över att skadan skulle hindra mig i kommande tävlingar. Själva skadan i sig kunde ju varit ännu värre men just där och då i tävlingen blev jag väldigt nervös över att det skulle vara till en nackdel för mig, säger han.

I och med skadan blev Alexander tvungen att ändra sin taktik lite inför kommande tävlingar.

– Skadan blev ett handikapp då det tvingade mig att lägga om min strategi lite från att ha som mål att plocka medalj i varenda tävling till att istället ha som mål att bara ta sig vidare, säger han till Hänt.

Och även fast att Alexander skakade av sig skadan ganska snabbt och tänkte positivt istället blir han fortfarande ständigt påmind om händelsen.

– Jag har fortfarande lite men från inspelningen och jag har fortfarande känselbortfall i fingret, säger han till Hänt.

Kockarnas kamp sänds på tisdagar kl 20:00 på TV4, TV4 play och Cmore.

FOTO: TV4

Annons