LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvann Siri Barje från Kockarnas kamp-finalen

10 nov, 2020 
Pär Lernström berättade att Siri Barje tvingats åka hem.
I kväll avgörs Kockarnas kamp. Någon som inte är med för att betygsätta final-menyerna är Siri Barje.
Nu berättar TV4 varför hon försvann från programmet.
Annons
Sveriges mästerkock-Jonas tvingades amputera benet – här är Mannerströms varningBrand logo
Sveriges mästerkock-Jonas tvingades amputera benet – här är Mannerströms varning

Den nionde säsongen av TV4:s Kockarnas kamp är inne på slutspurten. I kväll är det nämligen final och det ska avgöras vem av Jonas Lagerström och Alexander Sjögren som tar hem den åtråvärda titeln.

Finalen kommer att innehålla de tre deltävlingarna i ladan, där finalisterna har chans att skaffa sig ett försprång när det hela ska avgöras med matlagningen.

Rätterna kommer att bedömas av kockarna som tidigare har åkt ut och i det momentet finns många poäng att plocka. De som nu sitter vid jurybordet i finalen är Florencia Abella, Magnus Persson, Roland Persson, David Enmark och Nicolina Karlsson.

Ingen Siri Barje, alltså.

I början av programmet står hon tillsammans med det utslagna kockarna, men försvinner sedan. Detta uppmärksammar programledaren Pär Lernström tv-tittarna om.

– Siri är inte kvar i gänget där borta. Hon bestämde sig för att lämna ladan för hon kände sig lite dålig och hon har gått och vilat, säger Pär Lernström.

Annons

Kockarnas kamp-deltagarna hyllning till Siri Barje

Efter de tre deltävlingarna samlas kockarna i Tosterups gård på Österlen i Skåne för att äta middag, dricka och se tillbaka på de tre veckorna som de tillbringat där.

Även där saknas matbloggaren, kokboksförfattaren och kocken.

– Siri hade verkligen älskat den här desserten. Det känns jättetråkigt att hon inte är här, sista kvällen, säger David Enmark medan de smaskar på crème brûlée, fattiga riddare med smultronglass.

De andra håller med och skålar för henne.

– Hon är grym, tillägger David Enmark.

Dagen efter är det då dags för den stora finalen har Siri Barje fortfarande inte kommit tillbaka.

– Vi vet ju att Siri kände sig lite krasslig och åkte hem. Därför är ni fem som röstar i dag, säger Pär Lernström när det hela ska avgöras.

TV4:s svar: Därför åkte Siri Barje hem

Tittarna får dock inte veta vad som hände med Siri Barje, men i ett sms till Hänt berättar Gustav Carlsson, exekutiv producent för Kockarnas kamp att det handlade om försiktighetsåtgärder kopplade till coronasituationen.

Annons

”Siri avstod från sista delen i finalen på grund av sjukdomssymptom. Givetvis i samråd med produktionen. Jättetråkigt så klart, men i detta läge är det bättre att ta det säkra före det osäkra”, skriver han.

Finalisten Jonas Lagerström säger till Hänt att produktionen var väldigt försiktiga under inspelningen, och att de tog febern två gånger om dagen för att försäkra sig om att alla var symptomfria.

– Det skötte de otroligt bra, måste jag säga. Det var därför det blev så. Nu var det bara en jurydag som hon skulle stå där i en timme, men ändå var det nolltolerans. Så på sätt var det bra, säger han.

Annons