LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Pär Lernströms ärliga erkännande – skamsna orden om privatlivet

21 okt, 2023 
Linn Seipel
pär lernström och frun linda öhrn lernström
Folkkära programledaren Pär Lernström syns ofta i rutan – men desto mindre på sociala medier.
Och det finns goda skäl till det, menar han. Här är verkliga orsaken!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pär Lernström om den tuffa tiden: ”Försökte ta livet av sig”Brand logo
Pär Lernström om den tuffa tiden: ”Försökte ta livet av sig”

Pär Lernström, 43, har länge synts i rutan och är för många i Sverige ett välkänt ansikte. I år ser vi honom för tolfte året i rad som programledare för TV4:s Idol. Parallellt leder han också sedan 2012 tv-programmet Kockarnas kamp, som sänds på samma kanal.

Utanför den blomstrande tv-karriären har Pär valt att leva ett ganska privat liv som familjefar. Sedan 2011 är han gift med journalisten och mediechefen Linda Öhrn Lernström, 39, som han också har döttrarna Bibbi och Loa med.

För sex år sedan valde Pär att radera sina sociala medier, och nyligen öppnade han upp för Aftonbladet om sina tankegångar bakom beslutet.

Pär Lernström om sociala mediernas påverkan på familjelivet och relationen till Linda

I Aftonbladet-intervjun går det att urskilja en aningen skamsen ton, som verkar antyda att Pärs tidigare konsumtion haft en negativ påverkan både på honom själv och de han står allra närmast.

Annons

Detta är inte första gången han uttalat sig om grunden till den uteblivna digitala närvaron. När han gästade Alexander Pärleros podcast Framgångspodden 2019, berättade han om hur svårt det var för honom att hålla en rimlig balans.

– Jag är en människa som har väldigt svårt för att vara lagom. Det är ibland en fördel och ibland en nackdel. Jag kan inte ha det och bara titta tio minuter. Finns det där så finns det där, och då vill man hålla sig uppdaterad, sa Pär Lernström då i Framgångspodden. Han fortsätter:

– För mig handlar det väldigt mycket om fokus, jag behöver fokusera på en sak när jag gör det. Jag kände själv att vad det än gällde, vare sig det var privat eller i jobb, så blev jag sämre på att fokusera, vilket gjorde att både jag och andra blev lidande av det här.

Erkänanndet: ”Det blev en jakt på likes”

Samtidigt har Linda, Pärs fru, sociala medier där hon då och då postar bilder på familjen. Det finna således inga förbud, men för honom själv har det varit ett viktigt steg mot att bli en bättre make och pappa.

Annons

– Det blev en jakt på likes och uppmärksamhet och tog fokus från andra grejer som jag tycker är viktiga. Sedan kom det till en punkt där jag kände att det inte var bra. Inte för mig och inte för min familj. Jag tycker inte det är härligt. Jag ser framför allt inte vad det ger mig. Jag tänkte att jag provar att ta bort det och ser vad som händer och jag kan säga att jag inte har saknat det speciellt mycket alls, säger Pär till Aftonbladet.

Därför håller Pär Lernström barnen utanför offentligheten

I samma intervju gör Pär klart att han inte vill att barnen ska bli några ”kändisbarn”.

– Jag har ingen intention att låta mina barn, som inte har något val, bli mer kändisbarn än vad de är. Det ska inte vara en del av deras liv att man var tvungen att synas på något sätt.

Pär och Lindas relationsknep – så håller de kärleken i liv

Utöver att undvika onödigt dö-scrollande på mobilen, har Pär och Linda ytterligare ett knep för att ta vara på kärleken till varandra. De ser nämligen till att umgås bara de två en kväll i veckan, varje vecka.

– Det har känts viktigt och är en anledning till att vi resterande sex kvällar är bättre föräldrar, bättre som par och bättre vänner. Det händer att vi tränar och spelar en padelmatch men oftast har vi gått ut på restaurang och bara pratat under de här kvällarna, har Pär tidigare sagt till Svensk damtidning.

FOTO:

Annons