LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Oscar Magnussons fru Sara talar ut om flytten: ”En jobbig dag”

23 sep, 2022 
André Färnsveden
Oscar Magnusson och frun Sara.
Oscar Magnusson tog över som frontman i bandet Sven-Ingvars efter sin far.
Han bor i Brovik med sin fru Sara Magnusson.
Men i en intervju med NWT berättar hon nu om flytten med maken.
Annons
Antingen eller med ArvingarnaBrand logo
Antingen eller med Arvingarna

Artisten Oscar Magnusson, 41, är son till den välkända sångaren Sven-Erik Magnusson. Sven-Erik var i många år frontman i det klassiska dansbandet Sven-Ingvars, men Oscar tog över rollen efter att hans pappa gick bort 2017.

Magnus träffade sin fru Sara Magnusson för över 15 år sedan och har två barn, John och Sven, och en en irländsk setter-hund ihop. De bor i ett hus i den lilla orten Brovik utanför Örebro men när makarna träffades för femton år sedan var det inte självklart att det skulle bli så.

Lotta Engbers pik till Oscar Magnusson

Nyligen gästade Sven-Ingvars och Oscar Bingolotto. Mellan spelningarna intervjuades han av Lotta Engberg, 59, och det fanns en detalj som programledaren påpekade var ironisk.

Annons

Det är nämligen så att Oscar, som tog över rollen som frontfigur i bandet efter sin fars bortgång, inte bara delar den aspekten av livet med sin far.

– Han [Sven-Erik Magnusson] var frontman, hade två barn och en irländsk setter. Nu är du frontman, har du två barn och en irländsk setter, säger Lotta och skrattar.

– Ja, det är tragiskt eller hur? Kreativt fenomen, konstaterar Oscar och slänger händerna upp i luften.

Sara Magnusson om flytten till Brovik

Oscars fru Sara växte upp i orten Säffle, i Värmland. Men efter att hon träffade Magnus lämnade hon sin hemort för att påbörja nya äventyr. I en intervju med NWT berättar hon om orten som formade henne som ung.

– Säffle är fortfarande ett viktigt ställe för mig. Det är trygghet. Jag har också ett tjejgäng som jag träffade när jag var sju år. De är fortfarande mina bästa vänner och min andra familj. Vi hörs i princip varje dag och de vet allt om mig, säger hon till tidningen.

Makarna har bott i Brovik i elva år i ett hus vid vattnet. Tidigare var Sara säker på att hon aldrig skulle flytta till en mindre ort än Säffle men idag är hon glad över att hon tog beslutet att följa maken dit.

– Det dök upp ett drömhus vid vattnet så vi slog till. Att komma hit efter en jobbig dag är så himla skönt. Det är tyst men det finns ändå folk runt om, säger Sara.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Linn Malmén/TT

Annons