LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Oscar Magnusson om livet hemma – efter besluten: ”Tragiskt”

04 sep, 2022 
Oscar Magnusson är frontman i Sven-Ingvars, som just nu är ute på 65-årsturné.
I söndagens avsnitt av Bingolotto gästar bandet sändningen.
Då avslöjar Oscar en spännande detalj om familjelivet.
Annons
Så har Arvingarna lyckats hålla ihop i över 30 år – avslöjar hemligheten bakomBrand logo
Så har Arvingarna lyckats hålla ihop i över 30 år – avslöjar hemligheten bakom

I fjol firade det ikoniska dansbandet Sven-Ingvars 65 år. Frontmannen Sven-Erik Magnusson gick ur tiden år 2017 och lämnade stafettpinnen till sonen Oscar Magnusson, 41, som är ansiktet utåt för bandet idag.

Oscars känslosamma sommarprat i Sommar i P1 var det mest lyssnade av alla i år. I den gripande berättelsen återger Oscar för ögonblicket när hans ikoniska far tog sitt sista andetag – och han satt bredvid fadern, efter att resten av familjen lämnat rummet.

– Den tystnaden kommer jag bära med mig som ett avgrundsdjupt hål i mitt hjärta i resten av livet. Jag skulle aldrig vilja få det ogjort, men stunden bär ett pris. Den 22 mars 2017 blev pappa en ängel på min axel. Kvar fanns en känsla av att inte vara hel, berättade han.

Annons

Oscar Magnusson om saknaden efter pappa Sven-Erik

Bandet har en historia med många toppar och dalar. Oscar har tidigare berättat om Sven-Eriks sista mörka tid i livet. Något som han tycker adderar mänsklighet och äkthet till Sven-Ingvars historia. Han omfamnar svärtan, med andra ord.

När Sven-Ingvars gästar det folkkära underhållningsprogrammet Bingolotto under söndagens sändning frågar programledaren Lotta Engberg, 59, om Oscar tänker på sin far ofta.

– Varje dag. Ja, absolut. Kanske också i yrkesrollen givet att så fort man gör något med bandet så sitter det ju ihop med honom. Men också i privatlivet, svarar Oscar då.

Lotta frågar om det är varma och glada minnen som Oscar tänker på dagligen.

– Ja. Det är saknad, fast ändå varma minnen. Man ser lite... Ja, mina barn kanske är lite lika.

Oscar och pappa Sven-Erik på scenen tillsammans år 2017.
Oscar och pappa Sven-Erik på scenen tillsammans år 2017.

Oscar Magnusson om livet hemma – efter beslutet: ”Tragiskt”

Oscar bor, sedan år 2011, i Borgvik tillsammans med hustrun Sara Magnusson, 40. Paret har de två sönerna John, 7, och Sven, 2,5, tillsammans.

Annons

I en intervju med NWT [Nya Wermlands-Tidningen reds. anm.] har Sara tidigare berättat att hon och maken har lite skiftgång hemma, då de båda har tidskrävande jobb.

– Jag har en man som är borta mycket på helger, men som är hemma på veckodagar och sköter mycket av lämning och hämtning. Vi är ett bra team, sade hon till tidningen.

När Oscar sitter i Bingolotto-studion tillsammans med dansbandsdrottningen Lotta påpekar hon ett ganska ironiskt livsbeslut som Oscar tagit i livet och med familjen.

– Han [Sven-Erik Magnusson reds. anm.] var frontman, hade två barn och en irländsk setter. Nu är du frontman, har du två barn och en irländsk setter, säger Lotta och skrattar.

– Ja, det är tragiskt eller hur? Kreativt fenomen, konstaterar Oscar och slänger händerna upp i luften.

Sven-Ingvars gästade Bingolotto i söndags. Oscar bjöd på både själfull sång och personligt snack.
Sven-Ingvars gästade Bingolotto i söndags. Oscar bjöd på både själfull sång och personligt snack.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons