LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sven-Ingvars-sångarens fru bryter tystnaden om äktenskapet

01 sep, 2022 
Oscar och Sara Magnusson
Dansbandet Sven-Ingvars frontman Oscar Magnusson och hustrun Sara Magnusson har två barn tillsammans.
Men hur ser vardagen ut som gift med en dansbandsprofil?
I en intervju med NWT bryter Sara tystnaden om äktenskapet.
Annons
Så har Arvingarna lyckats hålla ihop i över 30 år – avslöjar hemligheten bakomBrand logo
Så har Arvingarna lyckats hålla ihop i över 30 år – avslöjar hemligheten bakom

I fjol firade det ikoniska dansbandet Sven-Ingvars 65 år. Frontmannen Sven-Erik Magnusson gick ur tiden år 2017 och lämnade stafettpinnen till sonen Oscar Magnusson, 41, som är ansiktet utåt för bandet idag.

Bandets historia innehåller miljontals sålda skivor – men också fängelsestraff, behandlingshem och smärtsamma livsöden. Livet som musiker kan, med andra ord, vara tufft för familjen.

Så hur är det då att vara gift med dansbandets nuvarande frontman? Företagaren Sara Magnusson, 40, bryter tystnaden om äktenskapet med Oscar i en ny intervju med NWT [Nya Wermlands-Tidningen reds. anm.]. Läs här!

Biografin om Sven-Ingvars speglar bandets mörka historia

I december förra året kom biografin Ett år i taget som handlar om just dansbandets historia; det ljusa och det mörka.

Annons

– Livet är inte bara sockersött. De andra delarna, som har ett större mörker över sig, adderar till helheten och gör det mänskligt, berättade Oscar Magnusson i en intervju med Expressen när han kommenterade bokens innehåll.

– Vi gick vidare och blev en tajtare familj efter det. Och tittar man professionellt på bandet Sven-Ingvars så fick det en ännu större dignitet, när du tar in den mänskliga sidan i det. Pappa hade på sina axlar att han var en folkkär artist sedan han var typ 14 år och en svärmorsdröm, ofelbar i viss mån. Sedan händer det något och för mig blir det mänskligt. Det kanske blir en intressantare historia, sett i backspegeln, förklarade Oscar Magnusson. Han fortsatte:

– Där och då var det inget kul. Men ta Johnny Cash, utan fängelsevistelser och problematik med det ena och det tredje så hade det kanske inte varit lika tungt. Livsöden adderar till helheten.

Annons

Oscar har med andra ord en förkärlek för livets kontraster och välkomnar således även de mörka stunderna. Hur är det att vara gift med en sådan man?

Sven-Ingvars gästade Allsång på Skansen år 2019. Just nu är de aktuella med en turné i Sverige.
Sven-Ingvars gästade Allsång på Skansen år 2019. Just nu är de aktuella med en turné i Sverige.

Oscar Magnussons fru Sara bryter tystnaden om äktenskapet

I en intervju med lokaltidningen NWT, från i våras, berättar Sara Magnusson om hur hon får ihop livspusslet. Fokuset i intervjun ligger på hennes jobb som företagare och delägare i ett bemanningsföretag.

Addera sedan ett vattenskadat hus, en motionskrävande hund, två småbarn och en man som är musiker och frontfigur i det omskrivna dansbandet Sven-Ingvars.

– Vi är ett bra team, säger Sara till tidningen på frågan om hur hon och Oscar får ihop en fullpackad tillvaro.

Trots att de båda har tidskrävande jobb lyckas de pussla ihop det mest tack vare en naturlig skiftgång hemma. Sönerna John, 7, och Sven, 2,5, och hunden Doris blir väl omhändertagna.

Annons

– Jag har en man som är borta mycket på helger, men som är hemma på veckodagar och sköter mycket av lämning och hämtning.

Så hittade Sara kärleken i Oscar Magnusson

Men livet är såklart även kantat av motgångar, vilket adderar till helheten även i privatlivet, för att parafrasera Oscars synsätt på Sven-Ingvars. Sara berättar nämligen i intervjun att hon kompromissade med boendesituationen för makens och barnens skull.

Sedan elva år tillbaka har de bott i Borgvik, en liten ort i Värmland. Sara som är uppvuxen i Säffle kunde inte föreställa sig själv bo i en ännu mindre ort. Men det blev bra till slut.

– Det dök upp ett drömhus vid vattnet så vi slog till. Att komma hit efter en jobbig dag är så himla skönt. Det är tyst men det finns ändå folk runt om.

Sara och Oscar träffades i ungdomen, redan vid unga 24 års ålder. Vi gissar att deras äktenskap blomstrar, då de hållit ihop så länge. Men hoppas givetvis också att de får lite egentid emellanåt för att ta hand om varandra!

– Han köpte väldigt många Converse i olika färger där ett tag, berättar hon för tidningen på frågan om hur Oscar var när de träffades.

FOTO: Sven Lindwall/EXP/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons