olle jönsson

Olle Jönsson talar ut om tunga sorgen – dödsfallet som förändrande allt

OLLE JÖNSSON

Olle Jönsson har alltid haft Sven-Erik Magnusson som sin idol. Nu berättar han om sorgen efter kollegans bortgång.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”
0:51

Efter reklamen: Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”

(0:51)

Slå på ljud

Olle Jönsson, 66, är frontfigur och sångare för det folkkära dansbandet Lasse Stefanz och förra året fick han möjligheten att representera sitt kära band i Så mycket bättre 2022.

När han fick frågan om att medverka i det populära programmet där artister tolkar varandras låtar så var det inte ett självklart val att tacka ja. I en tidigare intervju med Hänt har han berättat att han inte hade räknat med att han skulle bli tillfrågad.

– Jag sa inte ja på en gång för jag blev tagen på sängen eftersom jag aldrig trodde att det skulle hända, sa Olle då.

Olle Jönsson om Sven-Erik Magnussons död

Det blev succé i Så mycket bättre och sedan dess är Olle och gänget tillbaka ute på vägarna igen.

I en ny intervju med NWT berättar han om bästa konsert-stället och kommer då in på bortgångne kollegan och idolen Sven-Erik Magnusson.

– Vi har haft fantastiska kvällar på Frykdalsdansen. Vi delade scen där med Sven-Ingvars för några år sedan. Våra stora idoler. En minnesrik kväll, säger han till tidningen och fortsätter berätta om relationen till den bortgångne dansbandskollegan:

– Ett par år efter den där kvällen i Sunne gick Sven-Erik bort. Det var tack vare honom jag började sjunga överhuvudtaget. Det första sång jag lärde mig var "Säg inte nej, säg kanske", det kan jag nog fan sjunga om du väcker mig klockan tre i natt!

Åren kantade av sjukdomar – så mår Olle idag

Att karriären går som på räls är det med andra ord inga tvivel om – men sanningen är den att han har haft flera tuffa år bakom sig som varit kantade av flertalet sjukdomar.

2006 drabbades han av Karpaltunnelsyndrom som gjorde att han tappade känseln i fingrarna – något han opererades för. I samma stund fick han en hjärtinfarkt.

– Jag fick en hjärtinfarkt under tiden som jag läkte såren efter operationen. Det är bara att resa sig igen. Man kan inte sätta sig och tycka synd om sig själv.

Idag är Olle återställd från hjärninfarten, däremot lider han av Familjär tremor. Sjukdomen gör att han får skakningar – något som gjort att folk dragit slutsatser att han skulle vara alkoholiserad.

– Folk trodde att jag var alkoholiserad. Och jag har inte druckit starkt på 20 år så det är ju så långt ifrån det. Men det var jobbigt att behöva försvara att det är en sjukdom. Men nu bryr jag mig inte om det längre, folk får tro vad de vill, säger Olle i en intervju med Hänt.

FOTO: Tommy Holl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN