LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Olle Jönsson talar ut om tunga sorgen – dödsfallet som förändrande allt

27 apr, 2023 
OLLE JÖNSSON
Olle Jönsson har alltid haft Sven-Erik Magnusson som sin idol. Nu berättar han om sorgen efter kollegans bortgång.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”Brand logo
Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”

När han fick frågan om att medverka i det populära programmet där artister tolkar varandras låtar så var det inte ett självklart val att tacka ja. I en tidigare intervju med Hänt har han berättat att han inte hade räknat med att han skulle bli tillfrågad.

– Jag sa inte ja på en gång för jag blev tagen på sängen eftersom jag aldrig trodde att det skulle hända, sa Olle då.

Olle Jönsson om Sven-Erik Magnussons död

Det blev succé i Så mycket bättre och sedan dess är Olle och gänget tillbaka ute på vägarna igen.

I en ny intervju med NWT berättar han om bästa konsert-stället och kommer då in på bortgångne kollegan och idolen Sven-Erik Magnusson.

Annons

– Vi har haft fantastiska kvällar på Frykdalsdansen. Vi delade scen där med Sven-Ingvars för några år sedan. Våra stora idoler. En minnesrik kväll, säger han till tidningen och fortsätter berätta om relationen till den bortgångne dansbandskollegan:

– Ett par år efter den där kvällen i Sunne gick Sven-Erik bort. Det var tack vare honom jag började sjunga överhuvudtaget. Det första sång jag lärde mig var "Säg inte nej, säg kanske", det kan jag nog fan sjunga om du väcker mig klockan tre i natt!

Åren kantade av sjukdomar – så mår Olle idag

Att karriären går som på räls är det med andra ord inga tvivel om – men sanningen är den att han har haft flera tuffa år bakom sig som varit kantade av flertalet sjukdomar.

2006 drabbades han av Karpaltunnelsyndrom som gjorde att han tappade känseln i fingrarna – något han opererades för. I samma stund fick han en hjärtinfarkt.

– Jag fick en hjärtinfarkt under tiden som jag läkte såren efter operationen. Det är bara att resa sig igen. Man kan inte sätta sig och tycka synd om sig själv.

Idag är Olle återställd från hjärninfarten, däremot lider han av Familjär tremor. Sjukdomen gör att han får skakningar – något som gjort att folk dragit slutsatser att han skulle vara alkoholiserad.

– Folk trodde att jag var alkoholiserad. Och jag har inte druckit starkt på 20 år så det är ju så långt ifrån det. Men det var jobbigt att behöva försvara att det är en sjukdom. Men nu bryr jag mig inte om det längre, folk får tro vad de vill, säger Olle i en intervju med Hänt.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons