LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt du vill veta om Olle Jönsson i dansbandet Lasse Stefanz

11 nov, 2022 
AvJulia Riddertorp
Olle Jönsson
Olle Jönsson har länge varit omtyckt inom dansbandsvärlden och har haft en lång karriär med gruppen Lasse Stefanz.
Men med tiden har mycket hänt i artistens liv.
Här kan du läsa allt om Olle Jönsson!
Annons
Olle Jönssons kamp under inspelningarna av Så mycket bättre: "Jobbigt"Brand logo
Olle Jönssons kamp under inspelningarna av Så mycket bättre: "Jobbigt"

Olle Jönsson är stor inom musikvärlden. Han har medverkat i Sommarkrysset, varit sommarpratare i Sveriges Radio, gästat Så ska det låta, Melodifestivalen, Allsång på skansen och Så mycket bättre.

Jönsson har under sin tid som musiker varit med om mycket, nu när han är några år över 60, har han synts i tv-rutan flera gånger och haft en lång och omtalad karriär i dansbandet Lasse Stefanz men han har också varit med om en hel del elände under sin livstid.

Var bor Olle Jönsson och hur gammal är han?

Bengt-Olle Jonny Jönsson är född i Kristianstad den 1 december år 1955. Han är alltså i skrivande 66 år gammal.

I unga dagar växte han upp i Kristianstad och är än idag skriven där på en hästgård tillsammans med hans fru Gunilla Jonsson, 62.

Annons

Han har även två barn, nämligen sonen Dan Jönsson, 37, och dottern Lina Jönsson, 30.

Olle flyttade till bostaden för 19 år sedan med hustrun som han varit med gift med i 12 år och de träffades för 42 år sedan. Stort!

Olle Jönsson i dansbandet Lasse Stefanz

Olles passion är just musik och han har jobbat med internationella namn som Jerry Williams, 75, i och med låten Shake a Hand från år 2010 och även svenska artister som Lotta Engberg, 59.

Men där vi känner igenom honom ifrån främst är som en av medlemmarna i dansbandet Lasse Stefanz. Olle är gruppens sångare och tillsammans med Christer Ericsson, 70, Gunnar Nilsson, Jonas Rignell, 57, Anders Dahlgren, 59, och Henrik Svensson.

Det hela drog igång när gruppen bestämde sig för att de skulle bli de bästa i landet. De hade sin premiärspelning i en bingopaus och sakta men säkert fick de spela i flera lokaler.

De la ner kropp och själ i musiken men tyvärr så var uppbrottet i slutet av 70-talet ostoppbart. Detta på grund av att de hade lämnat lite av dansbandsmusiken bakom sig och testat på discomusik, vilket publiken inte reagerade positivt på. Men i de tråkiga nyheterna kom en glimt i mörkret i form av Bert Karlsson och efter ett tag var gruppen tillbaka på banan igen!

Dansbandsveckan 2016 i Malung. Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz.
Dansbandsveckan 2016 i Malung. Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz.

Olle Jönssons sjukdom – talade ut i Så mycket bättre 2022

Men Olle har under sitt spännande liv som musiker tyvärr drabbats av en del elände.

Annons

När han var med i Så ska det låta år 2014 fick han beskedet om att han hade fått diabetes. Gunilla körde honom till sjukhuset där han fick bekräftat att han hade levt en livsstil med en för stor konsumtion av socker.

– Jag hade levt fel. Ätit för mycket socker. Det här var som en tickande bomb, har Olle tidigare berättat för Expressen.

Men Olle har gjort en resa med viktnedgång och han undviker numera socker vilket har resulterat i att han har förbättrats. Men han har fått fortsätta kämpa i och med att han tidigare också fått en hjärtinfarkt.

I Så mycket bättre 2022 berättade han för de andra gästerna om den ärftliga sjukdomen som gör att han skakar.

– Jag fick problem med carpal tunnel syndrom, heter det. Jag tappar liksom stockarna och miste känseln i fingertopparna. Men det var i och för sig en väldigt enkel operation, men så under tiden som det läkte fick jag en hjärtinfarkt. Jag fick välja, antingen sluta helt med musiken eller sluta spela trummor. Då började jag sjunga i stället, förklarade Olle Jönsson i programmet.

Foto: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet och LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Annons