ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen om Olle Jönssons sjukdom – därför skakar han i Så mycket bättre

22 okt, 2022 
Olle Jönsson
Olle Jönsson i dansbandet Lasse Stefanz har några tuffa år bakom sig kantade av sjukdomar.
Nu öppnar han upp om kampen.
– Folk trodde att jag var alkoholiserad, säger han till Hänt.
Annons
Sveriges största dansbandsstjärnor genom tidernaBrand logo
Sveriges största dansbandsstjärnor genom tiderna

Olle Jönsson, 66, representerar i år sitt kära dansband Lasse Stefanz i Så mycket bättre.

Han har varit med i bandet sedan start och började som trummis i det så folkkära bandet, men efter att han drabbades av sjukdom och tvingades göra en handledsoperation blev han istället bandets frontfigur och sångare.

Under sex dagar i sommar var Olle alltså på plats på Gotland för att tolka andra artisters låtar i Så mycket bättre. Men i en intervju med Hänt har han berättat att det inte var ett självklart val att tacka ja – sanningen är den att han aldrig trodde att frågan skulle komma.

– Jag sa inte ja på en gång för jag blev tagen på sängen eftersom jag aldrig trodde att det skulle hända, säger Olle.

Tuffa tiden efter sjukdomsbeskedet – får skakningar

Men Olle har haft en tuff tid bakom sig med perioder där han drabbats hårt av sjukdomar. I en intervju med Hänt berättar han att läkaren trodde att han hade fått Parkinsons sjukdom.

Annons

– Det är en form av skakningar, det var en läkare som trodde att jag hade Parkinsons sjukdom. Så han skickade mig till en Parkinsons-avdelning, men efter en timmes undersökning så sa läkaren att det inte var det jag hade drabbats av, berättar Olle.

Läkaren kom istället fram till att han hade drabbats av en sjukdom som heter Familjär tremor. Det är en så kallat mildare sjukdom än vad Parkinsons är.

Han berättar att det påverkade honom mycket för att folk trodde att han var alkoholiserad.

– Folk trodde att jag var alkoholiserad. Och jag har inte druckit starkt på 20 år så det är ju så långt ifrån det. Men det var jobbigt att behöva försvara att det är en sjukdom. Men nu bryr jag mig inte om det längre, folk får tro vad de vill.

Olle drabbades 2006 av en hjärtinfarkt – direkt efter operationen

2006 drabbades han av Karpaltunnelsyndrom som gjorde att han tappade känseln i fingrarna – något han opererades för. I samma stund fick han en hjärtinfarkt.

– Jag fick en hjärtinfarkt under tiden som jag läkte såren efter operationen. Det är bara att resa sig igen. Man kan inte sätta sig och tycka synd om sig själv.

Nu är Olle återställd från hjärtinfarkten och idag mår han bra, han lever med familjär tremor men lider inte av det alltför mycket.

– Ja, jag har haft hjärtinfarkt, ja jag har diabetes, jag har haft karpaltunnelsyndrom och ja jag har familjär tremor. Man har kryssat av det på sin bucketlist, säger Olle.

FOTO: Johan Nilsson/TT

Annons