LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Olle Jönssons nya hälsobesked – talar ut om sjukdomen: ”Inget man önskar”

27 jun, 2023 
Den folkkära artisten Olle Jönsson lider av sjukdomarna Familjär tremor och Diabetes typ 2.
Inför premiären av Allsång på Skansen talar Lasse Stefanz-medlemmen ut om hälsan och hur han mår idag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”Brand logo
Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”

Olle Jönsson är sångare i det folkkära dansbandet Lasse Stefanz och han har varit med i flera olika succéprogram bland annat Så mycket bättre.

Att karriären går som på räls är det nog inte många som missat – men sanningen är den att han har haft flera tuffa år bakom sig som varit kantade av flertalet sjukdomar. Nu kan Olle komma med ett nytt besked om hälsan och hur han mår idag.

Olle Jönsson om sjukdomen Familjär tremor

2006 drabbades den folkkära artisten av Karpaltunnelsyndrom som gjorde att han tappade känseln i fingrarna – något han opererades för. I samma stund fick han en hjärtinfarkt.

– Jag fick en hjärtinfarkt under tiden som jag läkte såren efter operationen. Det är bara att resa sig igen. Man kan inte sätta sig och tycka synd om sig själv.

Idag är Olle återställd från hjärtinfarkten, däremot lider han av Familjär tremor och Diabetets typ 2. Familjär tremor gör att han får skakningar – något som gjort att folk dragit slutsatser att han skulle vara alkoholiserad.

Annons

– Folk trodde att jag var alkoholiserad. Och jag har inte druckit starkt på 20 år så det är ju så långt ifrån det. Men det var jobbigt att behöva försvara att det är en sjukdom. Men nu bryr jag mig inte om det längre, folk får tro vad de vill, har Olle tidigare sagt ill Hänt.

Olle Jönssons nya besked om hälsan – så mår han idag.

Inför premiären av Allsång på Skansen där Lasse Stefanz ska uppträda kan Olle nu dela med sig av ett nytt besked om hälsan och hur man mår idag.

– Jag mår jättebra, men man får sköta sig med sin diabetes och sånt, säger han till Hänt.

Olle berättar även hur viktigt det är med vätskan och att hans fru brukar skicka med honom Resorb. Artisten kan även berätta hur han mår med sjukdomen Familjär tremor.

Annons

– Det är inget man önskar, samtidigt är jag säker på att man kan inte dö av det. Det gör inte ont, man kan ta tabletter så det hjälper.

Olle berättar även att han har valt att inte ta tabletter mot sjukdomen. Då han inte mår bra av de, tabletterna gör att det dämpar pulsen. I en tidigare intervju med Aftonbladet har han berättat om beslutet.

– Jag fick betablockerande tabletter men mådde inte bra av dem så jag skiter i att ta dem. Jag får skaka, det gör inte ont, sa han då.

När det kommer till rökningen har Olle tyvärr inte kunnat sluta.

– Det skulle inte förvåna mig om jag slutar röka att min röst försvinner den också, säger han.

FOTO: HÄNT

Annons