ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Olle Jönsson tackar för sig – nya beskedet efter tunga sjukdomskampen

15 nov, 2022 
Olle Jönsson
Olle Jönsson har bilvit en stor favorit hos många tittare i Så mycket bättre.
Men lördagens avsnitt blev känslosamt för dansbandssångaren.
Nu tackar han för sig.
Annons
Olle Jönssons kamp under inspelningarna av Så mycket bättre: "Jobbigt"Brand logo
Olle Jönssons kamp under inspelningarna av Så mycket bättre: "Jobbigt"

Olle Jönsson, 66, är en av de som medverkar i Så mycket bättre 2022. Han är sångare i det så folkkära dansbandet Lasse Stefanz och som frontfigur fick han i år möjligheten till att representera sitt kära band.

När han fick frågan om att medverka i det populära programmet där artister tolkar varandras låtar så var det inte ett självklart val att tacka ja. I en tidigare intervju med Hänt så berättar han att han inte hade räknat med att han skulle bli tillfrågad.

– Jag sa inte ja på en gång för jag blev tagen på sängen eftersom jag aldrig trodde att det skulle hända, säger Olle.

Åren kantade av sjukdomar – så mår Olle idag

Att karriären går som på räls är det nog inte många som missat – men sanningen är den att han har haft flera tuffa år bakom sig som varit kantade av flertalet sjukdomar.

Annons

2006 drabbades han av Karpaltunnelsyndrom som gjorde att han tappade känseln i fingrarna – något han opererades för. I samma stund fick han en hjärtinfarkt.

– Jag fick en hjärtinfarkt under tiden som jag läkte såren efter operationen. Det är bara att resa sig igen. Man kan inte sätta sig och tycka synd om sig själv.

Idag är Olle återställd från hjärninfarten, däremot lider han av Familjär tremor. Sjukdomen gör att han får skakningar – något som gjort att folk dragit slutsatser att han skulle vara alkoholiserad.

– Folk trodde att jag var alkoholiserad. Och jag har inte druckit starkt på 20 år så det är ju så långt ifrån det. Men det var jobbigt att behöva försvara att det är en sjukdom. Men nu bryr jag mig inte om det längre, folk får tro vad de vill, säger Olle i en intervju med Hänt.

Olle Jönsson lämnar Så mycket bättre – berättar om tomheten

Efter sin medverkan i Så mycket bättre har Olle minst sagt tagit sig in i folkets hjärtan. I en intervju med Hänt beskriver han sin medverkan som otrolig – och responsen han mötts av är något han aldrig hade kunnat drömma om.

Annons

– Jag har aldrig varit med om något liknande.

I lördagens avsnitt blev det minst sagt känslosamt när Olle tackade för sig efter att han medverkat i de fyra första avsnitten. För Hänt berättade han om tomheten när han hade lämnat gänget på Gotland.

– Det var väldigt tomt, när jag satt på flyget från Visby till Stockholm kändes det väldigt tomt. Vi alla fick så fin connection. Det är absolut något som jag aldrig skulle vilja få ogjort, berättar Olle och fortsätter:

– Vi kramades och man blev lite blank i ögonen, det blev man. När jag kom hem till min fru så sa jag att jag ville sova i två dygn.

FOTO: TV4

Annons