ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Olle Jönssons dystra besked om dottern: ”Lider av samma skit”

01 dec, 2022 
Olle Jönsson
Olle Jönsson har några tuffa år i ryggen.
Han har drabbats av flera sjukdomsfall och kämpat sig tillbaka.
Nu kommer han med ett dystert besked om dottern som drabbats av samma sjukdom.
Annons
Olle Jönsson om relationen till barnenBrand logo
Olle Jönsson om relationen till barnen

Olle Jönsson, 66, har varit öppen om sin tuffa sjukdomskamp som kantat hans liv de senaste åren.

Redan 2006 drabbades han av Karpaltunnelsyndrom som resulterade i att han tappade känseln i fingrarna – något som också påverkade hans karriär och han bytte från trummis till sångare efter en handledsoperation som han gjorde till följd av sjukdomen.

– Jag fick en hjärtinfarkt under tiden som jag läkte såren efter operationen. Det är bara att resa sig igen. Man kan inte sätta sig och tycka synd om sig själv, har han tidigare berättat för Hänt.

Lider av sjukdomen familjär tremor: ”Folk trodde jag var alkoholiserad”

Idag är han återställd från hjärtinfarkten och trivs som fisken i vattnet som sångare i dansbandet Lasse Stefanz.

Annons

Däremot lider han av en annan sjukdom som gör att han får skakningar i kroppen – familjär tremor. Till en början var det jobbigt för Olle för att flera drog slutsatsen att han var alkoholiserad.

– Folk trodde att jag var alkoholiserad. Och jag har inte druckit starkt på 20 år så det är ju så långt ifrån det. Men det var jobbigt att behöva försvara att det är en sjukdom. Men nu bryr jag mig inte om det längre, folk får tro vad de vill, förklarar Olle för Hänt.

Vidare berättar han att dottern Lina Jönsson ärvt sjukdomen av honom.

– Det är ju ärftligt, så min dotter har ju fått samma skit. Men det gör inte ont och vi kan inte dö av det. Så vi får gilla läget, säger Olle.

Läkaren misstänkte att Olle Jönsson hade parkinsons

Innan Olle hade diagnostiserats av familjär tremor misstänkte läkarna att han led av parkinsons – men lyckligtvis visade det sig inte vara fallet.

– Det är en form av skakningar, det var en läkare som trodde att jag hade Parkinsons sjukdom. Så han skickade mig till en Parkinsons-avdelning, men efter en timmes undersökning så sa läkaren att det inte var det jag hade drabbats av.

Familjär tremor är betydligt mindre allvarligt och idag har Olle lärt sig att leva med det.

FOTO: Margareta Bloom Sandebäck/Aftonbladet/TT

Annons