Nyhetsmorgon-profilens stora rädsla – okända åtgärden efter mordhoten

Rania och Steffo i Nyhetsmorgon.

I höst ska Rania Shemoun Olsson bilda programledarduo med Thomas Ritter i Nyhetsmorgon.
Nu berättar hon om mordhoten riktade mot profiler på TV4.
– Det var en skärrande period, säger Rania till Aftonbladet.
Sofia Geite om sommarplanerna: "Barnsemester"
0:28

Efter reklamen: Sofia Geite om sommarplanerna: "Barnsemester"

(0:28)

Slå på ljud

I Nyhetsmorgon får tittarna dagligen följa en rad olika TV4-profiler som turas om att leda programmet två åt gången.

Under sommarmånaderna åker många av programledarna på semester men programmet fortsätter utan uppehåll. Då få tittarna istället glädjas åt ny ansikten som får möjligheten att leda programmet.

Två som har synts till i tv-rutan den här sommaren är Rania Shemoun Olsson, 47 och Thomas Ritter, 46, som även kommer att fortsätta med programmet i höst.

Historiska beslutet i Nyhetsmorgon får tittarna att jubla

Det var för några veckor sedan som det historiskt beslutet fattades. Rania fick leda Nyhetsmorgon tillsammans med Sofia Geite, 40. Att två kvinnor ledde programmet ihop hade inte inte inträffat på många år. Beslutet hyllades även av tittarna på Nyhetsmorgons Instagram.

Godmorgon Nymo ovanligt med två kvinnor som programledare. Men det är bara roligt och två duktiga tjejer”, skrev en följare

Så härligt med två kvinnor som programleder i duo. Äntligen, ser dem gärna igen ihop!”, skrev en annan följare.

Många uttryckte fina ord till programledarna, men för Rania har kommentarerna inte alltid varit positiva.

Soraya Lavasanis stora lycka med maken: ”Hamnat rätt”

Se klippet här!

Säkerhetsåtgärden efter mordhoten

I en intervju med Aftonbladet berättar Rania om arga meddelanden hon har fått genom åren på TV4. Hon minns särskilt en incident där hotet gick till rätten.

– Men för många år sedan hade jag en person efter mig och det gick till rättegång. Men han var efter flera profiler, så det var inte bara jag. Det kom bland annat ett brev med bajs till TV4-receptionen och han skrev hemska brev där det bland annat stod att han hade placerat en bomb under min stol som han skulle detonera med en fjärrkontroll, berättade Rania för tidningen i somras.

Vidare förklarar Rania att kanalen tvingades utbilda medarbetarna i hur de skulle tänka kring sådana här händelser. Detta för att öka känslan av trygghet.

Hon berättar också att en extra säkerhetsåtgärd sattes in i just hennes fall, för att hon skulle känna sig säker.

– Efter det fick vi lära oss av TV4 hur vi ska tänka och att man ska vara medveten om sin omgivning. Jag fick också åka taxi i ett halvår för att vara på den säkra sidan. Men det var innan man visste vem personen var. Det var en skärrande period. Nu är det mest lite äckel här och där, förklarar hon.

Avslutningsvis berättar Rania att det fortfarande kan förekomma en del meddelanden då och då, men att hennes rädsla har förvandlats till ilska. Alla har rätt att känna sig trygga på jobbet!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!