ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Historiska beslutet i Nyhetsmorgon får tittarna att jubla

04 aug, 2022 
André Färnsveden
Programledarna i Nyhetsmorgon.
Under sommarmånaderna sker det en del förändringar i Nyhetsmorgon. Men nu tas ett historiskt beslut – som får tittarna att jubla.
Annons
Sofia Geite om sommarplanerna: "Barnsemester"Brand logo
Sofia Geite om sommarplanerna: "Barnsemester"

Varje morgon samlas stora delar av det svenska folket framför sina tv-apparater för att se TV4:s succéprogram Nyhetsmorgon. Två och två turas de olika programledarna om att underhålla kaffedrickande morgontittare.

Vanligtvis ser vi Steffo Törnquist, 66, Jenny Alversjö, 48, Sofia Geite, 40, Anders Pihlblad, 54, Jenny Strömstedt, 49, Maria Forsblom, 35, Soraya Lavasani, 40 och Martin Jarborg, 42, sända programmet. Men under sommaren kan det ske förändringar när de olika programledarna tar semester.

Några av personerna som dykt upp i tv-rutan den här sommaren är Axel Pileby, 35, Ali Reza, 32 och Rania Shemoun Olsson, 47.

En historisk förändring i Nyhetsmorgon

Det är som en tradition i programmet att det alltid ska vara en man och en kvinna som sänder ihop. Men det verkar nu ha skett en liten förändring. Under torsdagsmorgon delade TV4 en bild på de två som skulle leda programmet. Nämligen två kvinnor – Sofia Geite och Rania Shemoun Olsson.

Annons

När Hänt når TV4 förklarar dem att det är andra gången det hänt i programmets historia.

Nyhetsmorgon redaktionen hälsar:
Det är andra gången som det händer, en gång tidigare har Tilde de Paula Eby programlett med Jenny Alversjö”, skriver en presstalesperson för Nyhetsmorgon till Hänt.

Tilde De Paula Eby, 49, var programledare för programmet i 17 år innan hon gick över till succéprogrammet Efter fem.

Publiken jublar över det nya beslutet

Den stora förändringen togs emot väl av tittarna. Det verkade som att många tyckte att det var på tiden att två kvinnor skulle sända ihop. Under Nyhetsmorgons Instagram-inlägg fanns flera positiva kommentarer från följarna.

Så härligt med två kvinnor som programleder i duo, äntligen, ser dem gärna igen ihop!”, skriver en följare.

Äntligen, två duktiga kvinnor som guidar oss genom morgonen. Det var på tiden!”, skriver en annan.

Godmorgon nymo ovanligt med två kvinnor som programledare. Men det är bara roligt och två duktiga tjejer”, skriver en tredje.

Det fanns även fler som kommenterade att de var glada över den nya konstellationen, även om den är tillfällig.

Skulle du vilja se Nyhetsmorgon ha man/man och kvinna/kvinna oftare?

FOTO: TV4

Annons