LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvinner Sofia Geite från Nyhetsmorgon: ”Tid för..”

08 aug, 2022 
Sofia Geite och Maria Forsblom
TV4-profilen Sofia Geite lämnar nu det folkkära tv-programmet Nyhetsmorgon.
”Tack alla ni tittat på programmet”, meddelar Sofia på sin Instagram.
Annons
Sofia Geite om sommarplanerna: "Barnsemester"Brand logo
Sofia Geite om sommarplanerna: "Barnsemester"

Det folkkära tv-programmet Nyhetsmorgon är det många som startar dagen med. Det är ett av Sveriges mest populära program. Och varje morgon leder de tittarna genom underhållning och aktuella nyhetsinslag.

Programledarna i Nyhetsmorgon

Tittarna kan följa de folkkära programledarna så som Steffo Törnquist, 66, Sofia Geite, 40, Jenny Strömstedt, 49, Maria Forsblom, 35, Soraya Lavasani, 40 och Martin Jarborg, 42.

Även två nya programledare har intagit morgonsoffan Rania Shemoun Olsson, 46, och Thomas Ritter, 45. De nya programledarna avslöjades under en direktsändning tidigare i år.

TV4 i förändring

Inte nog med att Nyhetsmorgon får två nya programledare så ska även programmet bli hela två timmar längre och ska därmed sändas till klockan 12.

Annons

I en intervju för Hänt berättade Thomas Ritter om hur det påverkar programledarna.

– Det har diskuterats lite fram och tillbaka. Jag tror inte att det är någon hemlighet men vi kommer att bytas av faktiskt. Ett team kör det tidiga passet, så det blir ungefär som idag, och ett team kör det sena passet, säger Thomas för Hänt.

Även Rania Shemoun Olsson har uttalat sig om förändringen.

– Det är skräckblandad förtjusning. Man kan väl säga att det är den biten som jag tycker är minst rolig. Nyhetsmorgon ska ju förlängas med två timmar i höst och eftersom det då blir två pass kanske man får köra det senare passet. Det blir kanske huggsexa om de passen, avslutar Rania med för Aftonbladet.

Sofia Geite lämnar fyran

Det pågår en hel del förändringar i morgonprogrammet men nu meddelar Sofia Geite på sin Instagram att hon lämnar Nyhetsmorgon.

Tack alla ni tittat på programmet idag (och alla andra dagar) - utan er inget Nyhetsmorgon. Och tack Ann Sköld som väckte upp mig i sminkstolen denna söndagsmorgon med penslar, puder och skratt.”

Hon fortsätter och berättar om semestern.

”Nu - semester igen. Tid för familjen, vänner, sol och värme väntar nu. Vi ses när hösten knackar på dörren”, skriver Sofia på Instagram.

Sofia ska ta semester och är återigen på plats i tv-rutan i höst.

FOTO: TV4, Instagram

Annons