ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nyhetsmorgon-profilen Sofia Geite lämnar – bekräftar beslutet

14 sep, 2022 
André Färnsveden
Sofia Geite
Efter den intensiva perioden av valbevakning lämnar Sofia Geite Nyhetsmorgon.
Nu berättar profilen om beslutet för Hänt.
Läs mer här!
Annons
Sofia Geite om sommarplanerna: "Barnsemester"Brand logo
Sofia Geite om sommarplanerna: "Barnsemester"

Nyhetsmorgon är långköraren på TV4 som just idag, 14 september, firar hela 30 år! De många profilerna, som turas om att leda programmet två och två, bjuder morgonpigga tittare på både underhållning och nyheter mellan sex och tolv på morgonen.

Programmet har nyligen genomgått en förändring. I samband med att Malou efter tio, med Malou von Sivers, 69, slutade sändas har Nyhetsmorgon utökad längden på programmet som nu pågår fram till klockan tolv.

Nya profilerna om förändringen i programmet

När Hänt möter programmets nyaste duo, Thomas Ritter, 46, och Rania Shemoun Olsson, 47, berättar de om förändringens påverkan på programledarna.

– Det har diskuterats lite fram och tillbaka. Jag tror inte att det är någon hemlighet men vi kommer att bytas av faktiskt. Ett team kör det tidiga passet, så det blir ungefär som idag, och ett team kör det sena passet, säger Thomas till Hänt.

Annons

Även Rania uttalade sig om förändringen när Hänt mötte henne på Kristallen-galans röda matta.

– Det kommer bli mer av allting. Det kommer bli härligare och varmare. Det känns någonstans som att tittarna vill ha mer av Nyhetsmorgon.

Sofia Geite försvinner från tv-rutan – lämnar landet för semester

Det har varit en intensiv vecka för programledarna som har bevakat valet. I måndags tog Sofia Geite, 40, över sändningen tillsammans med kollegan Steffo Törnquist, 66. Och i går, alltså en dag senare, lämnade profilen landet.

Hon delar nämligen en bild på Eiffeltornet och berättar att hon lämnat Sverige för en semester i Frankrike med flera familjemedlemmar.

Fjärde gången vi ses. Svårt att tröttna på det där! Tacksam över att få uppleva Paris igen. Den här gången tillsammans med make, storasystrar, svågrar och bästa vänner”, skriver Sofia på Instagram.

För Hänt berättar Sofia att resan är planerad sedan länge och att hon kommer tillbaka redan i slutet på nästa vecka.

En resa som varit inplanerad sedan länge. Först valsändningar, sedan semester. Jag är tillbaka i Nyhetsmorgon nästa fredag igen”, skriver Sofia i ett privat meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

Annons