ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Då ändras Nyhetsmorgon – profilernas avslöjande efter alla frågor

01 sep, 2022 
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter
Tidigare i somras avslöjade TV4 den glada nyheten att Nyhetsmorgon förlängs med två timmar på vardagar.
Men när träder den historiska ändringen i kraft?
Här får du svaret!
Annons
Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pensionBrand logo
Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pension

I juni kom den stora nyheten om den historiska ändringen i Nyhetsmorgon. I samband med att Malou efter tio lades ner, bekräftade TV4 att det älskade morgonprogrammet förlängs med hela två timmar på vardagarna.

Sändningen, som i dagsläget avslutas vid 10.00 på vardagar, kommer alltså att förlängas till klockan 12.00. Underbara nyheter för alla oss som älskar att vakna upp till Nyhetsmorgon!

Men när sker ändringen? Det har kanalen hittills varit väldigt hemliga med. Men nu avslöjar TV4-profilerna tillika de nya programledarna Rania Shemoun Olsson, 46, och Thomas Ritter, 45, svaret på den frågan...

Så är Rania Shemoun Olssons och Thomas Ritters relation till varandra

I samband med nyheten om programmets förlängda sändningstid presenterades också två nya programledare. Det är inte helt okända namn för den vana TV4-tittaren.

Annons

Rania och Thomas har nämligen båda två arbetat på TV4 sedan länge och har en god relation till varandra. Vi träffar de nya programledarna på röda mattan inför den tv-sända Kristallen-galan på torsdagskvällen.

Var det självklart att tacka ja till den nya rollen som programledare i Nyhetsmorgon?

– Ja, det var det! Sedan var det lite extra grädde på moset att jag får göra det med Rania, berättar Thomas för Hänt.

– Vi har jobbat ihop tidigare. Vi är kompatibla och jobbar bra ihop. Jag är den som säger massa dumma saker och Thomas räddar situationen. Vi har lite olika intressen och en fin kemi. Jag tycker att vi kompletterar varandra, berättar Rania.

Vidare förklarar hon att det inte var självklart för henne att tacka ja, men efter noga familjeråd hemma och vetskapen om att hon skulle få göra det tillsammans med Thomas kunde hon inget annat än att vara all in!

Rania och Thomas anlände tillsammans, och med härlig energi, till Kristallen 2022.
Rania och Thomas anlände tillsammans, och med härlig energi, till Kristallen 2022.

Då ändras Nyhetsmorgon – profilernas avslöjande efter alla frågor

Både Rania och Thomas har hoppat in som programledare under sommaren när den ordinarie programledarpoolen har haft semester. Men när kommer de båda att officiellt inta deras nya rollen i tv-rutan? Och framförallt, när kan tittarna förvänta sig en två timmar längre sändning?

Annons

Jo, TV4 har hittills valt att vara väldigt kryptiska kring exakt när den historiska ändringen träder i kraft i praktiken. Vi har fått höra allt från ”Efter valet” och ”Innan årskiftet”, men också fått veta att det är många bitar som ska falla på plats dessförinnan.

– Det kommer bli mer av allting. Det kommer bli härligare och varmare. Det känns någonstans som att tittarna vill ha mer av Nyhetsmorgon, berättar Rania för Hänt på Kristallen-galans röda matta.

När kommer programmet att förlängas, kan ni säga när exakt eller hinta om när det faktiskt blir realitet?

– Det drar väl igång i början av oktober. Det är ingen hemlighet tror jag, men för att vara lite schyssta mot våra chefer... och mot oss själva, så säger vi inte mer än så, skrattar Rania och Thomas som blev lite nervösa av frågan.

FOTO: TV4

Annons